اقدام جالب یک متقاضی
در هیاهوی بازار معرفی شهرداران از طرف سیاسیون و منادیان طایفه گرایی و سعی در قالب کردن گزینه خود به عنوان شهردار ، یکی از جوانان در اقدامی شجاعانه و جالب ، خود را اینگونه نامزد شهرداری معرفی می کند!
کد خبر: ۴۵۵۰۴۲
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰ 08 July 2017
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، این روزها مهمترین بحث در شهرها ، بررسی گزینه هایشهرداری است که البته گزینه های مختلفی هم مطرح می شوند و افراد سیاسی هم در این بین سعی می کنند به هر نحوی با لابی گری هایی ، گزینه های مورد نظر خود را مطرح کنند، در این بین برخی هم با استفاده از پتانسیل های طایفه گرایی خود را در میان گزینه های مطرح جای دهند اما در این بین عده ای هم هستند که تکیه خود را بر برنامه های خود و ارائه آن ها به جامعه ، قرار داده اند و سعی می کنند اعلام کنند که فارغ از مسائل معمول در چنین انتصاباتی ، بیشتر برنامه محمر هستند و خود و برنامه های خود را ارائه می دهند .
یکی از جوانان شهرستان کهگیلویه با ارائه رزومه و برنامه های خود که نسخه ای از آن به تحریریه تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، فرستاده شده است ، توانایی های خود را در شیوه ای جدید به مردم و اعضای شورای شهر دهدشت اعلام کرده است.
آنچه در ادامه آمده است ، رزومه و برنامه های علی اشکبوس است که خود را مجهز به علم روز و دارای برنامه مدون برای شهرداری دهدشت می داند.

مشخصات فردی:

نام: علی

نام خانوادگی: اشکبوس

سال تولد: 1364

تحصیلات: کارشناسی ارشد

رشته: برنامه ریزی شهری

دانشگاه: دولتی زابل

ردیف

فعالیت فرهنگی

1

سرباز معلم قرآن

2

لوح تقدیر از فعالیت ها در راستای تربیت و آموزش عقیدتی، سیاسی و ارتقاء اعتقادات و معنویات کارکنان و سربازان یگان

3

کسب رتبه و لوح تقدیر به مناسبت هفته کتاب خوانی

5

فعالیت بسیجی (عادی) یق

6

فعالیت بسیجی (فعال)

7

همکاری در برگزاری نمایشگاه قومیت شناسی

8

عضوگردان عاشورا و بیت المقدس، ازسال 1394تاهم اکنون، پایگاه حضرت رسول (ص) دهدشت

فعالیتهای علمی و پژوهشی:

فعالیت های علمی پژوهشی (داخلی و خارجی)

1

کسب رتبه اول دانشگاه در رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری در سال 1390.

2

ارائه و دفاع از پایان نامه ارشد با نمره عالی و 55/19

مجلات علمی پژوهشی داخلی

1

دكتر حجتالله شرفي، دكتر غلامعلي خم، علي اشكبوس. 1395. ايرانمديريت توسعة فيزيكي شهر دهدشت با استفاده از مرزهاي رشد شهري جهت توسعة پايدار روستاهاي پيرامون. نشرية مطالعات نواحي شهري دانشگاه شهيد باهنر كرمان سال سوم، شمارة 2، پياپي 7،

2

خمر، غلامعلی، اکبرکیانی، علی اشکبوس، (1393) مکان گزینی و سطح بندی پارک های ناحیه ای شهر زابل با استفاده از مدل TOPSIS و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) فصلنامه جغرافیا و برنامه ریزی منطقه ای قشم.

مجلات ISI

1

Khodarahm, Bazi, Khammar. Gholam, Ali Ashkabos. (2014). The Role Or Organi/ational cooperation Management of Natural Grisis (Earthquake in this easo). A Case Study of Dehdasbt City. American Journal of Sustinable Cities and Socicty, In Ajscs journal issue 3 vol 1. Jan-dec2014.

2

Khammar, Gholam Ali, Akbar kiani, Ali Ashkabos. (2014) Growth of Yasuj City, a Barricr to Achieve Sustainable Development. Management and Sustainasble Development.2017. Vol.3.No 1.253-243.

3

Khammer, Gh.A .A .Kiani, Ali Ashkabos & N.Mansourzadeh(2013) On Investigation an Assessment of Social Life of Dehdasht City Quarters using ELECTRE Model. Global Jonrnal of HUMAN SOCIAL SCIENCE, Volume 13 Issue 8 Version1.0 Year 2013.

4

Khammer, Gh.A .A .Kiani, Ali Ashkabos, Ali veisi nejad.(2014). The Effccts of Government Policies on Distribution of Population Density in Kogiluych VA Bouyer Ahmad Province Urban System from 1996 till 2011. American Journal of Sustainable Cities and Society, Issue3.Vol.1 January2014.

مقالات ارائه شده در همایش های ملی و بین المللی

1

ارائه مقاله "نظم مدیریت منابع انسانی متخصص در نهادهای عمومی (مطالعه موردی شهرداری دهدشت)"؛ همایش ملی علوم مدیریت نوین؛ گرگان؛ شهریور 1391.

2

ارائه مقاله" بررسی و ارزیابی پتانسیل­های گردشگری شهر یاسوج در تقویت و ترویج فرهنگ بومی"؛ اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم؛ دانشگاه آزاد نجف آباد؛ اردیبهشت 1391.

3

ارائه مقاله "رشد بی قواره شهری و تخریب اراضی کشاورزی مانعی برای رسیدن به توسعه پایدار درشهر یاسوج با استفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)"؛ اولین کنفرانس ملی راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار دربخش های کشاورزی و منابع طبیعی و محیط زیست؛ اسفند 1391.

فعالیت­های اجرایی

1

مدرس دانشگاه دولتی زابل از بهمن 1392تابهمن1393، تدریس دروس تخصصی برنامه‌ریزی شهری

2

مجری طرح بازنگری طرح های توسعه شهری(تفضیلی و جامع)شهرداری زابل

3

مشاور شهردار زابل در امور طرح های جامع و تفضیلی از تاریخ 27/08/1393 تا 29/12/1394

4

اجرای طرح باغچه شهر در حوزه شهرداری زابل.

5

تدوین و ارائه طرح پیش نویس کمربند سبز شهرداری زابل و ارائه به ریاست محترم سازمان محیط زیست کشور.

6

تدوین و ارائه طرح پیش نویس سند چشم انداز شهر زابل و تصویب در شورا اسلامی شهر زابل.

7

محقق هسته گزینش استانداری کهگیلویه و بویراحمد از7/1389تا3/6/1391

8

نظارت پروژه های شرکت کاووش گران پارس هم اکنون




آغاز سخن

امروزه اغلب جمعیت دنیا در شهرها ساکن اند و شهری شدن به عنوان یک پدیده ­ی غالب اسکان زندگی بشر، همواره با روندی رو به رشد ادامه داشته است. به طور کلی شهری شدن فراتر از نواحی شهری بوده و در جهان سوم به صورت مهاجرت از روستا به شهرتعریف شده است. در طی سال های اخیر رشد سریع شهرهای بزرگ کشورهای در حال توسعه، منجر به ظهور مسائلی مانند کمبود واحدهای مسکونی، بالا بودن میزان بیکاری، مشکلات اقتصادی، فقر، حاشیه نشینی، آلودگی های زیست محیطی و جز اینها شده است. همین امر خود موجب نابرابری خدمات و امکانات و کمرنگ شدن عدالت اجتماعی در سطح منطقه ای و ملی گردیده است. بر همین اساس عده زیادی از محققان عقیده دارند که بایستی برنامه­ریزی­های توسعه بر اساس تاکید بر پویایی شهرهای کوچک و متوسط تهیه شوند، چرا که با وجود امکانات و خدمات مشابه در شهرهای میانی از مهاجرت های بی رویه روستاییان به کلان شهرها در سطح منطقه­ای و فرا منطقه­ای جلوگیری خواهد شد و مهاجران شهرهای درجه دوم را برای زیست خود انتخاب می کنند. به هر حال این شهرها نسبت به شهرهای بزرگ بار اقتصادی کمتری را بر خانوارها تحمیل می­کنند و در مقابل انواع آلودگی­های زیست محیطی که در کلان شهرها به طور جدی وجود دارند، مصونیت بیشتری دارند.

عملکرد یک شهر باید به شیوه‌ای سنجیده شود که همه این نگرانی‌ها، قدرت اقتصاد، شرایط اجتماعی و محیط زیستی را نشان دهد:

کلیه مدیران شهری می‌خواهند اقتصادهای محلی آنها رشد کند؛ اما رشد اقتصادی به‌طور خودکار باعث افزایش کیفیت زندگی برای شهروندان نمی‌شود و حتی اغلب به محیط زیست آسیب می‌رساند. در واقع، بسیاری از شهرها حتی مجبور می‌شوند اقدامات اصلاحی پرهزینه‌ای انجام دهند تا مشکلاتی را که رشد اقتصادی به وجود آورده جبران کنند. بنابراین نباید فکر کنیم هر رشدی خوب است، بلکه باید بدانیم رشد هوشمند چگونه است. رشد هوشمند به رویکردی استراتژیک بستگی دارد که بهترین فرصت‌های رشد را شناسایی و تغذیه می‌کند و تضمین می‌کند که کلیه شهروندان از رفاه شهری بهره‌مندند.

دیدگاه این حقیر در مورد ویژگی­های شهردار آینده شهر دهدشت

1- اشتهار بر پاکدستی و باور به مبارزه با فساد اداری

2- اعتقاد و تفکر به کارگروهی، خرد جمعی و استفاده از خدمات کارشناسی در مرحله تصمیم گیری و شجاعت در مرحله تصمیم گیری؛

3- داشتن سوابق کار اجرائی و انجام طرح ها پروژه های شهرسازی

4- باور به بهره گیری از جوانان و زنان در مدیریت شهری

5- باور به تعامل کار آمد و موثر با حوزه رسانه در جهت ارائه برنامه وشفاف سازی

6- اعتقاد به نقش قانون گذاری و نظارت مستمر شورای اسلامی شهر دهدشت وپاسخگو بودن

7- توانمندی وسیاستگداری و برنامه ریزی برای حل چالش های اصلی شهری به ویژه در جهت تحول اقتصاد شهری

8- ارائه برنامه سنجش پذیر برای اداره شهر دهدشت در نظر گرفتن اولویت ها و چالش های شهر دهدشت و اولویت های پیشنهادی شورای شهر وشورای سیاست گذاری شهرستان

9- داشتن بینش استراتژیک خارج کردن شهر از بن بست فعلی

برنامه های ضروری برای خروج از وضعیت کنونی شهر دهدشت

اتخاذ یک رویکرد استراتژیک

درحالی‌که کلیه مدیران شهری به دنبال یافتن روش‌هایی برای ارتقای رفاه شهر خود هستند، چیزی که بیش از همه مشخص است، روش استراتژیک محوري است که برای رسیدن به هدف دنبال می‌کنند. معافیت‌های مالیاتی، تصمیم‌گیری بدون تحلیل کافی در مورد اینکه آینده شهر در گرو آخرین صنایع نوظهور است و استفاده از تکنولوژی‌های پاک، اثر چندانی ندارند.

برای شناخت بهترین چشم‌اندازهای رشد رویکرد دقیق‌تری مورد نیاز است. و به اين معنی نیست که مدیران شهری باید خود را درگیر نوعی کسب‌وکار کنند، بلکه در عوض رویکرد آنها باید با ارزیابی دقیقی از اینکه مزیت‌های رقابتی شهر در کجا نهفته شکل بگیرد.

بنابراین اولین گام، شناسایی مزیت‌های رقابتی یک شهر است و باید نشان دهد گروه‌های فعال موجود در یک شهر پتانسیل تقویت شدن را دارند.

توجه به صنعت گردشگري

مديريت شهري دهدشت نياز به انرژي جديد، پشتکار بالا، فکر نو و کار کارشناسي در زمینه گردشگری، که پس از صنایع نفت و خودروسازی سومین صنعت درآمدزای جهان است، دارد. شهردار دهدشت با پرهيز از اختلاف هاي موجود (اختلافات قومی و قبیله ای) در چارچوب حفظ منافع کلیه مردم، نظارت قوي شورا بر دستگاه­هاي اجرايي، توجه جدي به صنعت گردشگري را از اولويت هاي خود در صورت ورود به شورا عنوان مي کند. چرا که شهر دهدشت با دارا بودن مناطق گردشگری در درون شهر (بافت تاریخی شهر و امام زاده اقامیر(ع)) و حوزه نفوذ خود (از جمله: چشمه بلقیس، امام زاده شاه همزه (ع)، امام زاده سید محمود(ع)، امام زاده میرسالار(ع)، آبشار کمر دوغ و ... ) می توان بعنوان گذرگاه خوبی برای گردشگران جهت جذب سرمایه عمل کند.

تهيه سند چشم انداز

تهيه و تصويب سند چشم انداز مديريت راهبردي شهر، مهم ترين برنامه برای آینده شهر دهدشت است. که از جمله مهمترین محتویات آن می توان به راه اندازي کارگاه هاي اشتغال زاي زودبازده و فراهم کردن زمينه سرمايه گذاري، پيگيري در زمينه استفاده از موقعیت جاده ترانزیتی اصفهان و ایجاد مرکز تفریحی سالمندان و پارک ترک اشاره کرد.

سرمایه‌گذاری برای رشد

سرمایه‌گذاری هدفمند بخش دولتی و خصوصی برای جذب کسب ‌و کارها به سوی شهرها ضروری است. این مهم با ایجاد ساز و کارهای اساسی و با تشویق های مناسب برای جذب سرمایه بخش خصوصی قابل اجراست.

برنامه‌ریزی برای تغییر

رشد هوشمند به معنی برنامه‌ریزی برای آینده است. دنیا مملو از نمونه‌ شهرهایی است که به سرعت و بدون هیچ‌گونه برنامه‌ریزی خاصی رشد کرده‌اند. نتیجه این عدم برنامه‌ریزی در بهترین حالت هرج و مرج و بی‌نظمی است، اما این وضعیت اغلب مانع توسعه بیشتر است و کیفیت زندگی پایینی را برای شهروندان و البته محیط‌زیست به همراه دارد. بنابراین، مدیران شهری باید آینده‌نگر باشند و برای رشد و تغییرات جمعیتی و اثر آن بر حمل‌ونقل، مدارس، بیمارستان‌ها و بسیاری دیگر از جنبه‌های زندگی شهری برنامه‌ریزی کنند. همچنین آنها باید ضمانت کنند که این برنامه‌ها در طول زمان با تغییر نیازهای شهر سازگار خواهند بود. کارآمدترین شهرها چشم‌اندازی منطقه‌ای اتخاذ می‌کنند و فرآیند برنامه‌ریزی جامع و انعطاف‌پذیری ارائه می‌کنند.

چشم‌انداز منطقه‌ای

مدیران شهری خوب به رشد منطقه‌ای فکر می‌کنند، نه فقط رشد شهر خودشان، چون با رشد ‌شهرها بزرگ نیاز به همکاری با شهرداری شهرهای حومه و بخش‌های خدماتی منطقه‌ای به وجود می‌آید. در غیر این صورت، رقابت محلی به کمبود یا مازاد سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها منجر می‌شود، چون این نگرانی وجود دارد که چه کسی برای چه چیزی سرمایه‌گذاری می‌کند و چه کسی از آن نفع می‌برد و در نتیجه بر سر نقش‌ها و مسوولیت‌ها بی‌نظمی ایجاد می‌شود. بنابراین مدیریت شهر دهدشت باید از پتانسیل شهر های کوچک حوزه نفوذ خود نهایت استفاده را ببرد.

انعطاف‌پذیر ماندن

شهرها به‌طور فزاینده‌ای از طرح‌های شهری انعطاف‌پذیری استفاده می‌کنند که مثل چارچوبی برای جا دادن پروژه‌های پیشنهادی در سطح محلی عمل می‌کند. این طرح‌ها به مجموعه اصول راهنمایی وابسته‌اند که به تصمیم‌گیری در مورد طرح‌های پیشنهادی جدید کمک می‌کنند. در نتیجه، این طرح‌ها با تغییر نیاز شهرها ایجاد می‌شوند و تضمین می‌کنند که شهر مسیر رشد را به سوی اهداف بلندمدت ادامه می‌دهد.

این نوع انعطاف‌پذیری نیازمند مهارت زیادی است و شهرهایی که در برنامه‌ریزی شهری سرآمد هستند، بخش‌های منظم متعددی برای این برنامه‌ریزی‌ها دارند. دپارتمان برنامه‌ریزی شهری دهدشت باید این شیوه انعطاف‌پذیر را در دستور کار خود قرار دهد دارد.

ایجاد زیرساخت‌های سبز

رشد پایدار به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌هایی بستگی دارد که انتشار کربن، تولید زباله و مصرف آب را کاهش می‌دهند. در واقع روشی که در ساخت و بازسازی شهرهایمان به‌کار می‌گیریم، میزان پایداری بوم‌شناختی آنها را در دهه‌های آینده تعیین می‌کند.

توسعه زیرساخت‌های موجود، ساخت فضاهای سبز و استفاده بهینه از منابع زمینی همگی به این کار کمک می‌کنند.

فرصت‌سازی برای همه

پیشنهاد ارزشی یک شهر بزرگ فقط به تشویق کسب‌وکارها محدود نمی‌شود، بلکه فرصت‌‌هایی را برای کلیه ساکنان شهر با هدف کاهش نابرابری و حفاظت از آسیب‌ها ایجاد می‌کند. به گفته توماس منینو، شهردار وقت شهر بوستون، «شغل من این است که تضمین کنم همه شهروندان بوستون فرصت‌هايی برابر دارند. بیش از 50 درصد جمعیت این شهر را اقلیت‌های مختلف تشکیل می‌دهند و ما باید به همه یکسان نگاه کنیم. این یکسان نگاه کردن شامل تحصیلات مناسب، مدارس خوب و خدمات درست می‌شود.».

با این تفکر می توان در جهت از بین بردن نابرابرهای اجتماعی و اقتصادی موجود شهر دهدشت کام برداشته شود.

از جمله مهمترین برنامه های دیگر:

- احقاق حقوق بانوان

- اصلاح ورودي هاي شهر

- تلاش براي تاسيس شرکت هاي تعاوني جهت اشتغال زایی جوانان

- شرکت دادن مردم در تصميم هاي شورا (مشارکت)

- ايجاد اتاق اقتصاد شهری

- تشکيل جلسه هاي هم انديشي با متخصصان شهری و مسئولین

- حمايت از کارگاه هاي توليدي زود بازده

- حمايت مادي و معنوي از نخبگان

- احداث درمانگاه تخصصی

- رفع مشکل مسکن جوانان

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷
امین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
ما که از خدامونه چنین بشه و شهردار بدون از حاشیه و صرفا بر اساس توانایی فرد و ایده ایشان انتخاب بشه.
برنامه ها عالی بود و مفصل
انشاالله ایشان موفق باشند
با تشکر
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
بابا ای ول به این رزومه و فعالیت های مختلف مثل بعضیا نیست که مدرک پولی گرفتند و خودشونه با لابی گری جا کردند. من که چشم آب نمیخوره این شورا سنت شکنی بکنه و از میان نخبگان و بدون از جریانات سیاسی و اجتماعی شهردار انتخاب کند.
ولی باز هم امیدوارم که آگاهانه تصمیم بگیرند........
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
سلام علیکم
بسیار کار خوبی میشود اگه شهردار آینده دهدشت از میان چنین افرادی و بدون از لاوی گری انتخاب شود
امیدوارم که نشدنی ها بشه در شهر قومیت گرای دهدشت

امیدوارم...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
این چقدر خوب میشه ی نخبه شهردار بشه !!!!!!!!!!!!!!!!!!
بی غرض
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۹
خداوکیلی این آقا مگه فکر میکنه شهردار وشهرداری چه وظایفی داره ؟
چرا الکی داره برای خودش کلاس میذاره ،اصلا نمیدوته وظایف سازمانی شهرداری چیست!!!!
شهرداری با کجا اشتباه گرفته !!!!!!!!!!!!!

ایجاد اشتغال و تامین مسکن ........................
شعارهای الکی و
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۰
فک کنم شما از کره مریخ آمده ای، متاسفانه در کشورهای پیشرفته شهردار همه کاره شهره ولی در ایران......
شهرداری تقریبا در همه موارد گفته شده میتونه بطور مستقیم و غیر مستقیم دخالت کنه. شما خیلی بی اطلاعی بی غرض جان
ناشناس
|
United States
|
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۰
ای ول خدایی باید ب جوانان اعتماد کرد هم رشته شهری داره هم نخبه استانی هستش بدون لابی گری باید ب همچین آدمی اعتماد کرد در راس شهرداری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار