«شرنگرنگ»یکی از روستاهای منطقه محروم و دورافتاده بخش دیشموک کهگیلویه است و برای رفتن به آن باید از راهی صعب العبور و پر پیچ و خم گذشت و روستاهای نصی طاوییس و بردسفید را پشت سرنهاد.
کد خبر: ۵۷۸۹۳۶
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۵:۵۶ 14 March 2018

کهگیلویه و بویراحمد محروم نیست.قصه محرومیت در کهگیلویه تلخ تر است و قدم به قدم در این شهرستان علی رغم تلاش های صورت گرفته در چهار دهه اخیر و بویژه در دولت تدبیر و امید، رنگ محرومیت از این شهرستان زدوده نشده و روستاهایی هستند که حتی امکانات اولیه زندگی ندارند.
روستاهای کمتر برخوردار و دورافتاده ای چون رودسمه، آجم ،دلی مهتاب ،پاپره و سرهنگ از جمله این مناطق محروم هستند.
به گزارش خبرنگار تابناک کهگیلویه و بویراحمد از دهدشت، با ابتکار سید عادل رهبریان رییس جمعیت هلال احمر کهگیلویه در دو سال گذشته در قالب اجرای کاروان سلامت خوشبختانه درد و رنج مردم این روستاها با صدای رساتری به گوش مسئولان و خیرین رسیده و اجرای این کاروان ها و گزارش مطلوب انها در رسانه ها سبب سرازیر شدن کمک های مختلف به آنها شده است.
نوزدهمین کاروان سلامت جمعیت هلال احمر در روستای محروم «شرنگرنگ» اجرا شد.
«شرنگرنگ»یکی از روستاهای منطقه محروم و دورافتاده بخش دیشموک کهگیلویه است و برای رفتن به آن باید از راهی صعب العبور و پر پیچ و خم گذشت و روستاهای نصی طاوییس و بردسفید را پشت سرنهاد.
جاده این روستا خاکی و عبور و مرور در آن به سختی انجام می شود و هر خودرویی نمی توانست از آن عبور نماید.
اگر در سال های گذشته جمعیت شرنگرنگ نزدیک به پانصد نفر و ۱۰۰خانوار بود اما به سبب نبود امکانات و کوچ اجباری تعداد خانوار به ۲۰ و جمعیت آن ۱۵۰ نفر رسیده است.
مردم شرنگرنگ پس از انقلاب از هیچ ایثاری برای دفاع از انقلاب اسلامی فروگذاری نکردند و یک شهید نیز تقدیم انقلاب نمودند.
نام روستای شرنگرنگ برگرفته از صدای شرشر چشمه ای است که در نزدیکی ان قراردارد و با کمک اردوهای جهادی آب روستا از این چشمه تامین و مردم دیگر در زمینه کمبود آب مشکلی ندارند.
در میان همه محرومیت های این روستا، محرومیت از راه ارتباطی و فضای آموزشی مناسب بیشتر از همه چیز به چشم می خورد.
مدرسه روستای شرنگرنگ کانکسی بود که هم خوابگاه معلم و هم محل تحصیل دانش اموزان در پایه های مختلف تحصیلی مقطع ابتدایی است و رنگ محرومیت بر جمعیت دانش آموزی نیز تاثیر گذاشته است بطوری که جمعیت ۸۰ نفری دانش آموز هم اکنون به ۱۷ نفر تنزل پیداکرده است.
مردم روستا از نعمت برق برخوردارند ولی خبری از برنامه های صداوسیما و شبکه های تلویزیونی نیست و همین امر سبب شده در غفلت مسئولان در هر خانه ای دیش ماهواره پیدا شود و این مورد خطرات خاص خود را به دنبال دارد.
وضعیت منازل گلی با سقف چوبی دردی تلخ است و آن چنان دود خورده اند که سیاه سوخته شده و این خانه ها بیشتر به سیاهچالی می ماند که حکایت از سیاهی بخت و اقبال اهالی دارد.
از سیستم گرمایشی مناسب هم خبری نبود و مردم ناچارند با قطع درختان، هیزم برای گرم نمودن منازل، پخت وپز و استحمام تامین کنند.
شغل مردم روستا دامداری و کشاورزی است و خشکسالی های اخیر و کاهش بارندگی بر مشکلات آنها افزوده است.
در بخش بهداشت و درمان نیز قصه دردناکی دارند.
مردم می گویند تاکنون یکبار پزشکی به این روستا نیامده و بهورز تنها برای گرفتن فشار برخی از اهالی می اید.اگر چه بیماران باید برای درمان راهی دیشموک شوند اما زنان باردار مجبورند از جاده کوهستانی با پای پیاده خود را به خانه بهداشت روستای مورخانی برسانند که همین امر تاکنون سبب سقط جنین چندین مادر باردار شده است.
نگاه ویژه شورای بانوان مجمع خیرین سلامت به مردم روستا بسیار امیدوار کننده هست.
این شورا هر چند مدت زمان کوتاهی است که  آغاز به کار کرده اما همت و اراده تمامی اعضا سبب خوشحالی مردم شده است.
لیلا ساجدی یکی از اعضای فعال این شورا در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: در مبحث آموزش چه از نوع سلامت جسمی یا بهداشت فردی و بهداشت روح و روان و چه آگاه سازی افراد محروم در زمینه آموزش و تحصیل هر کمکی در حد تئوری می تواند آثار بسیاری بر جای گذارد.
 ساجدی اجرای چنین برنامه هایی را در قالب کارگاه آموزشی برای خانواده ها در مناطق محروم دانست که تاثیر کوتاه مدت و بلند مدتی خواهد داشت.
وی افزود: چنانچه به آموزش بانوان بویژه مادران خانواده ها بها داده شود مادر اگاه می تواند در زمینه تربیت فرزندان نقش مطلوبتری داشته باشد و از طرفی با ارتقای کیفیت زندگی مطلوب سطح اگاهی، اعتماد بنفس، شادابی و توکل یک خانواده بهبود می بخشد.
دیگر عضو شورای بانوان کهگیلویه می گوید: با همکاری و همیاری می توان بخش زیادی از مشکلات مناطق محروم را برطرف کنیم.
تابش نژاد گفت: جهت بالا بردن سطح اعتماد به نفس مردم ضروری است که کمک رسانی ها ادامه یابد وهمگان مشارکت داشته باشند.
روابط عمومی شورای بانوان کهگیلویه تصریح کرد: امیدواریم محرومیت ها هر چه سریعتر رنگ ببازد تا دانش آموزان کمتری ترک تحصیل کنند و امیدواریم نشاط و امید به جامعه تزریق شود.
سید عادل رهبریان در گفتگو با خبرنگاران اظهارکرد: جمعیت هلال احمر تاکنون ۱۹ کاروان سلامت را در روستاهای محروم شهرستان اجرا نموده است.
وی گفت: متاسفانه وضعیت این روستاها ناراحت کننده است و مسئولان از جمله نهادهای حمایتی باید ضمن سرکشی و بازدید ،مشکلات آنها را برطرف کنند.
رهبریان از همراهی شورای بانوان مجمع خیرین در این کاروان ها قدردانی کرد و افزود: بخش زیادی از مشکلات در حوزه بانوان از جمله مسائل روحی و روانی و بهداشتی با برنامه ریزی این شورا مرتفع می شود.
رییس جمعیت هلال احمر کهگیلویه با قدردانی از سرهنگ برومند، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کهگیلویه ادامه داد:در این کاروان بیش از ۱۳۰ نفر ویزیت و ۲۰میلیون ریال دارو و قریب به ۳۰ میلیون ریال نیز بسته مواد غدایی توزیع شد.
رهبریان از حمایت و پشتیبانی امان الله جهان بین مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان نیز قدردانی نمود.
برای تکمیل گزارش با اهالی روستا هم سخن شدیم.
بهادر بیهم عضو سابق شورای روستا می گوید : مشکل ما جاده ارتباطی روستاست که با اولین بارش باران ارتباط ما با روستاهای همجوار قطع می شود.
وی از بنیاد مسکن کهگیلویه درخواست نمود که در زمینه وضعیت اسفناک منازل این روستا تا دیرنشده چاره ای ببندیشند و مردم را از این ساختمان های گلی و چوبی نحات دهند.
محمد دریا نیز بشدت از بی توجهی برخی از مسئولان ناراضی است.
وی گفت: مسئولان از این روستا بازدید نمی کنند تا عمق محرومیت راببینند.مریم ۳۲ ساله دارای ۴ فرزند است و هم اکنون نیز باردار است.
از سختی های رفتن به پزشک خانواده می گوید و اینکه مسئولان باید کاری کنند که پزشکان از این روستا سرکشی نمایند.
خبرنگاران در گفتگویی با علی پوزش فرماندار کهگیلویه نظر وی را درباره مشکلات روستای شرنگرنگ جویا شدند.پوزش با قدردانی از جمعیت هلال احمر کهگیلویه در اجرای کاروان سلامت در مناطق کمتر برخوردار گفت: مشکلات این روستاها از جمله روستای شرنگرنگ همواره مدنظر مسیولان است و برای برطرف نمودن آنها برنامه ریزی کرده ایم.
وی گفت: مشکل راه ارتباطی این روستا طبق تفاهنامه با قرارگاه خاتم پیگیری شده است و امیدواریم بزودی کار آسفالت آن آغازشود.
فرماندار کهگیلویه رسیدگی به وضعیت بهداشتی را نیز اولویت دانست و از مطرح نمودن آن در جلسه شورای سلامت کهگیلویه خبرداد.
وی افزود: دولت تدبیر و امید علی رغم همه مشکلات نگاه ویژه ای به مناطق کمتر برخوردار دارد و امیدواریم همه نهادها و ادارات با همدلی در راستای کمک به مردم مناطق محروم گام بردارند.

نوزدهمین کاروان سلامت جمعیت هلال احمر در غروب روز جمعه اخیر به پایان رسید اما سید عادل رهبریان و همراهانش با خوشحال نمودن مردم و نشاندن لبخند امید برلبان آنها نمره ۲۰ گرفتند .
 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار