کارشناس برنامه فشار خون معاونت بهداشتی دانشگاه علو پزشکی یاسوج، گفت: بیماری فشارخون بالا اولین عامل خطر سکته مغزی و عامل مهم تقریبا" نیمی از بیماری قلبی و سکته مغزی است.
کد خبر: ۶۰۶۹۷۴
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷ 17 May 2018
کارشناس برنامه فشار خون معاونت بهداشتی دانشگاه علو پزشکی یاسوج، گفت: بیماری فشارخون بالا اولین عامل خطر سکته مغزی و عامل مهم تقریبا" نیمی از بیماری قلبی و سکته مغزی است.

به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوپزشکی یاسوج؛ مهناز همتی افزود: بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی نیز اولین عامل کشنده در سراسر جهان است که هرساله سبب مرگ 5 میلیون و17 هزار نفر یعنی در هر 2 ثانیه منجر به یک مرگ می شود.

وی موانع مهم در كنترل مؤثر فشارخون بالا را عدم اطلاع مردم از بالا بودن ميزان فشارخون خود دانست و اذعان داشت:  با اين حال اقدامات قابل انجام ساده اي براي غربالگری و ارزيابي معمول فشارخون در وقایع بهداشتی و موقعیت های مختلف و محل هاي كار، مي تواند نقش مهمي داشته باشد.

وی ادامه داد: عوامل خطر بیماری قلبی، عروقی و سکته مغزی شامل؛ فشار، کلسترول و قند خون بالا، مصرف دخانیات، عدم مصرف مقدار کافی میوه و سبزی، اضافه وزن و چاقی و کم تحرکی است.

همتی گفت: در مجموع این عوامل مسئول 80 درصد مرگ های ناشی از بیماری قلبی و سکته مغزی هستند که از این عوامل فشارخون بالا، کلسترول خون بالا و مصرف دخانیات قابل تغییر و کنترل و بعضی مانند جنس و سابقه خانوادگی غیر قابل تغییر است.

کارشناس برنامه فشار خون معاونت بهداشتی دانسگاه علوم‌پزشکی استان بیماری فشارخون بالا به علت بی علامت بودن را یک قاتل خاموش عنوان کرد که به ندرت در قربانیان خود نشانه یا علائم بالینی ایجاد می كند.

 وی اضافه کرد: مردم باید از چرایی خطرناک بودن افزایش خون خود و نیز چگونگی خود کنترلی آن آگاهی یابند و بدانند که افزایش فشار خون و دیگر عوامل خطرساز مانند دیابت ممکن است با هم روی دهند.

وی ابراز داشت: فشارخون بالا با پرفشاری خون سبب عوارض مختلفی در بدن می شود و ممکن است به خطر بزرگتری مانند سکته قلبی و مغزی، بیماری کلیوی، اختلالات چشمی، کماء، یا حتی مرگ منجرشود، در حالی که فشارخون می تواند به سادگی در جامعه یا در مراکز بهداشتی، درمانی با استفاده از دستگاه فشارسنج اندازه گیری و به موقع شناسایی شود.

همتی با بیان اینکه روز جهاني فشارخون، فرصتي براي تاكيد بر ارتقاء و بهبود پيشگيري و كنترل فشارخون بالا را فراهم مي كند، گفت: این روز هر ساله با استفاده از یک موضوع خاص توسط اتحادیه جهانی فشارخون بالا انتخاب و نامگذاری می شود.

وی ادامه داد: از سال 2014 تاکنون، یعنی طی 5 سال گذشته این بسيج با موضوع یکسان " از میزان فشارخون خود مطلع شوید " و  برای توسعه برنامه هايی براي غربالگري فشارخون و شناسايي بيماران مبتلا به فشارخون بالا، تكرار شده است.

همتی در پایان با اشاره به اینکه در کشور ما 27 اردیبهشت 97 روز فشار خون نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: موضوع امسال نیز با توجه به اهميت اين بيماري با رويكرد اطلاع از ميزان فشارخون و مفهوم آن به شعار " از میزان فشارخون خود مطلع شوید "پرداخته است.

بنابر این گزارش : حدود 50 درصد از افراد مبتلا به بیماری فشاخون بالا کاملا از وضعیت خود بی اطلاع هستند و بعضی از آنهایی که مطلع هستند، تحت هیچ درمانی قرار نگرفته اند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار