تابناک گزارش می دهد؛
جنگ تمام شده بود. جان دادیم ولی خاک ندادیم. سر دادیم ولی سر فرود نیاوردیم. اسارت کشیدیم ولی حقارت نکشیدیم. آری براستی ما پیروز شده بودیم. پیروز میدان شجاعت و دلاورمردی و ایستادگی.
کد خبر: ۷۲۲۲۷۰
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱ 05 March 2019

انقلاب شد..... تا به خود آمدیم جنگ شد. جنگی خانمان سوز و ویرانگر. ما به جنگ کسی نرفته بودیم، شاید هم رفته بودیم نمی‌دانم! ولی یقین دارم که جنگ خودش آمد. با همه هیبتش. پس ما باید می رفتیم، می جنگیدیم، می ایستادیم.

 تو می دانی جنگ چیست؟ گردان برود، گروهان برگردد یعنی چی؟ گروهان برود، دسته برگردد یعنی چی؟ دسته برود ولی برنگردد یعنی چی؟ جنگ یعنی با سر بروی، بی سر برگردی. بینا بروی، نابینا برگردی. با پا بروی، بی پا برگردی. جنگ یعنی بروی ولی برنگردی یا که برگردی ولی دیر برگردی با پلاکی، یا که قطعه‌ی استخوانی.

 تو می‌دانی جانبازی چیست؟ جنگ با تمام ناملایماتش برای جنگاوران تمام شد. اما برای جانبازان تا روزی که نفس می کشند جنگ همچنان ادامه خواهد داشت، با همه ناملایماتش، با دردهای برجای مانده از دوران ایستادگی. جانبازان باید در سکوت و تنهایی خویش با ناملایمات جسمی و روحی برجای مانده از جنگ هر روز دست و پنجه نرم کنند و دم برنیاورند، که این رسم عاشقی است.

تو می‌دانی اسارت چیست؟ اسارت یعنی غروب غم بار خورشید را از پس سیمهای خاردار و میله های فولادی نظاره کنی. اسارت یعنی هرگز سیری را تجربه نکنی. اسارت یعنی روزها و ماه ها و سالها بگذرد و تو ندانی که آیا زنده می‌مانی و دوباره طعم شیرین آزادی را خواهی چشید یا نه؟

از اسارت که بازگشتیم همه چیز عوض شده بود. دنیایی که از آ جدا شده بودیم با دنیایی که به آن بازگشته بودیم از زمین تا آسمان تفاوت داشت. آدمها، آدمهای قبل نبودند. قیافه ها ناآشنا بودند. برخی حاضر و برخی غایب بودند. گویی زمان برای اسرا متوقف شده بود یا که زمانه آدمها را با خود برده بود.                                                                 

شهادت، اوج تعالی انسان است. در فرهنگ اسلام و بخصوص تشیع، ارزشمندترین و گرانبهاترین حرکت، شهادت است. شهید کسی است که با نثار جان خود، درخت اسلام را آبیاری کرده و فساد را ریشه کن می کند.

شهیدان، مقاومت و پویایی جامعه را تضمین می نمایند و به جامعه ظرفیت روحی می بخشند و ضعف و سستی را از بین می برند. اگر خون شهیدان نبود که شجره طیبه رسالت را سیراب نماید نه از اسلام خبری بود و نه از مکتب توحید بخش الهی اثری.

و در یک جمله می توان گفت که پر محتواترین عنوان، در راستای تکامل انسان، از دیدگاه متون اسلامی عنوان «شهید» است.
حق و باطل گاه مانند کف و آب هستند که تشخیص و جدائی آنان ساده است و گاه آنچنان بهم مخلوط شده اند که باید با حرکتهای تند و پرحرارت از هم جدا شوند.

انتخاب آگاهانه شهادت در سایه تفکر صحیح در چنین مواردی نقش خود را ایفاء می کند، شهادت چنان حرارت و سوزی می آفریند و چنان حرکت و تکانی را بوجود می آورد که حق و طرفدارانش از باطل و پیروانش به خوبی جدا می شوند.

شهادت شجاعانه نقش جدا کردن و شناساندن و سرانجام رشد و نمو حق و نابودی باطل را به طور احسن و اکمل در جامعه ایفاء می کند و با این اثر، اجتماع را از رکود و جمود و انزوا خارج می سازد و با تصفیه عمیق، پویایی و بالندگی و کمال جامعه را تضمین می کند.

مگر نه این است که مرگ به سراغ همه خواهد آمد و گریزی از آن نیست، پس چه بهتر آنکه با مردن معامله ای انجام شود و در برابر دادن سرمایه حیات و قربانی شدن، سود و نتیجه ای بزرگ عائد شود.

خداوند در قرآن می فرماید:

«اگر در راه خدا کشته شوید یا بمیرید، آمرزش و رحمت خدا بهتر از هر چیزی برایتان خواهد بود.»

شهادت که نتیجه سلامت روان، روحیه شجاعت و انتخاب آگاهانه است، مقاومت و پویایی جامعه را به دنبال دارد، چرا که ریشه در قدرت، قوت، صبر، استقامت، مبارزه با کفر، انسجام، آخرت خواهی و ظرفیت بالا دارد و این عوامل در مجموع، مقاومت جامعه را بالا برده و اجتماعی را متحرک و پویا و سازنده می سازد. شهیدان، مقاومت و پویایی جامعه را تضمین می نمایند و به جامعه ظرفیت روحی می بخشند و ضعف و سستی را از بین می برند و هر جامعه ای که افراد آن این گونه باشند، مشمول رحمت و نصرت خداوند هستند، و دیگر شکست نخواهند خورد که: «ان ینصرکم اللّه فلا غالب لکم؛ اگر خدا یاریتان کرد، دیگر کسی بر شما غلبه نمی کند.»

جنگ تمام شده بود. جان دادیم ولی خاک ندادیم. سر دادیم ولی سر فرود نیاوردیم. اسارت کشیدیم ولی حقارت نکشیدیم. آری براستی ما پیروز شده بودیم. پیروز میدان شجاعت و دلاورمردی و ایستادگی.
یادواره شهدا درحالی سپری شد که هنوز هم هزاران آرمان ناتمام آنان بر دوش ملت و دولتها سنگینی می کند و سزاوار است میراث‌داری آنان را در وجود خویش حس کنیم...      شهدا برای اصلاح امور رفته اند، افراد جامعه باید با محوریت حفظ ارزش های اسلامی و دفاع از ارزش های مقدس جهاد ایثار وشهادت، فعالیت های خود را برای پاسداری از خون و اهداف شهدای کشور متمرکز سازند. باید راه شهدا و امام شهدا ادامه پیدا کند و آرمان هایشان حفظ شود.

"والسلام من تبع الهدا"
مورخه14/12/1397 حسینعلی پایا

 

ِ

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
جلالی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۵
درود بر این قلم چه روان شیوا و پرمعنی نگاشتی خودت مانا و قلمت پایدار دلاور خستگی ناپذیر
علوی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
احسنت به ای قلم دلاور خستگی ناپذیر یادگار وجانباز هشت سال جنگ تحمیلی و معلم مهربان کلاس درس
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار