رئیس کمیته ملی المپیک با حضور در جماران؛ رییس کمیته ملی المپیک در روزهای پایانی سال 1397 با حضور در مجموعه رسانه ای جماران، به سوالات مهم این روزها و آینده ورزش ایران از راه اندازی موزه ورزش ایران تا عضویت در هیات اجرایی شورای المپیک آسیا و کمک ظریف برای عضویت ایران در IOC و... پاسخ داد.
کد خبر: ۷۲۹۱۹۵
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۷ 28 March 2019

 

به گزارش سرویس ورزشی جی پلاس؛ روزی که به عنوان رییس کمیته ملی المپیک انتخاب شد خیلی ها نوک تیز پیکان انتقادات را به سمت اش نشانه رفتند. بهانه هم این بود که باز یک چهره سیاسی و غیر ورزشی شده رییس کمیته المپیک. در یکی از سخت ترین سال های ورزش ایران اما رضا صالحی امیری همه این انتقادها را به جان خرید، تامل کرد و هر چه سعی کردند چوب لای چرخ ماشینی که او راننده اش بود بگذارند، اما ادامه داد.

بیش از یک سال است که صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک شده است. فارغ از هر آنچه که در دوره های قبل اتفاق افتاده، بی انصافی است اگر نمره منفی به عملکرد او داده شود. اما کار سخت است و قطعا المپیک 2020 می تواند برآیند همه فعالیت هایی باشد که او در این چند سال انجام داده است. او مهمان ما در مجموعه رسانه ای جماران بود. 

رئیس کمیته ملی المپیک ایران صحبت هایش را اینگونه آغاز کرد:

در ابتدا باید تشکر کنم از همکاران خوبم در  مجموعه رسانه ای جماران. جماران را فراتر از یک سایت خبری می بینم. جماران کانون انعکاس اندیشه بلند و گفتمان حضرت امام (س) است. جماران نام مقدسی است که ایرانیان خاطرات زیادی با این جغرافیا در تهران دارند. جماران متصل است به نام امام خمینی(س) و بیت امام و از این جهت رسالتی فراتر از یک رسانه را دارد که باید نسبت به اخلاق رسانه‌ای تلاش حداکثری داشته باشد.

روند مثبت توسعه ورزش قهرمانیِ ایران

** این جلسه پرسش و پاسخ را با آخرین موضوعی که درباره کمیته ملی المپیک مطرح است یعنی عضویت شما در هیات اجرایی شورای المپیک آسیا (OCA) آغاز می کنیم. اخیرا مذاکراتی با شیخ احمد و روسای کشورهای دیگر داشتید. دستاورد شما از این دیدارها چه بود؟

در نشست شورای المپیک آسیا که مجمع سالیانه شورا بود اعضای هیات رییسه و رییس آن با رای اکثریت انتخاب شدند. از ایران هم رییس کمیته ملی المپیک به عنوان عضو کمیته اجرایی انتخاب شد. این کرسی فرصت مناسبی است جهت پیگیری کرسی‌های جدید برای حضور در فرآیند تصمیم گیری در سطح آسیا.

** به هر حال ما این عضویت را در دوره های قبل هم داشتیم اما شاید خیلی استفاده ملموسی از آن نشد. برنامه ویژه ای برای استفاده از حداکثری از این ظرفیت و همینطور ارتقای جایگاه به دست آمده دارید؟

توسعه ورزش قهرمانی اساسا باید در سه سطح تعریف شود. سطح اول، ملی؛ سطح دوم، آسیایی و سطح سوم، جهانی. در سطح ملی ما امروز یکی از بهترین دوران توسعه ورزش قهرمانی را تجربه می کنیم. نسل جدیدی ظهور کرده اند که این نسل به صورت جهشی در حال حرکت به سمت قله های پیشرفت و توسعه است و این ظرفیت در آسیا در حال ظهور است. نتیجه این سخنان را شما در آرژانتین (المپیک جوانان) دیدید که ما از جایگاه 28 به جایگاه هفتم ارتقا پیدا کردیم. توسعه ورزش قهرمانی در آسیا و جهانی بدون داشتن کرسی های مهم ناممکن است. به این معنا که به هر مقداری بتوانیم در سطح آسیا کرسی های جدیدی را تصاحب کنیم، آن وقت می توانیم در سطح جهانی حرکت کنیم. من در بازی های آسیایی نقش موثر کسانی که در سطح آسیا کرسی داشتند را در پیشرفت و توسعه ورزش کشورشان، دیدم.

بنابراین رسیدن به کرسی های مهم یکی از اولویت های ماست. برای تحقق این اتفاق سه برنامه تعریف کرده ایم. یکی در سطح ریاست کمیته و برقرای ارتباط های بیشتر با افراد شاخص آسیایی و بین‌المللی که بنده تاکنون بیش از سه دیدار با مقامات آسیایی و جهانی داشته ام و روند تحرک جدی را آغاز کرده ایم. سطح دوم، کمیسیون بین الملل کمیته ملی المپیک می‌باشد. این کمیسیون در چشم اندازی نزدیک می‌تواند کرسی های خوبی را کسب کند. در سطح سوم هم، نقش فدراسیون ها پررنگ تر است. ما آنها را تشویق می کنیم که از مرزهای داخلی به مرزهای آسیایی و جهانی برسند. انشاءالله در پایان این دوره یک گزارش از روند برقراری این ارتباط ها به ملت خواهیم داد.

 

کسب کرسی های بین المللی با شعار انجام نمی شود

** پیش بینی می کنید در کمیته بین المللی المپیک (IOC ممبر) هم می توانیم صاحب کرسی شویم؟ کما اینکه حدود دو دهه پیش هم چنین جایگاهی داشتیم.

کار بسیار سختی است اما ناممکن نیست.

**چه اقداماتی را باید در این زمینه انجام دهیم؟

مهمترین مسئله برای رسیدن به کرسی های جهانی ظرفیت و اقتدار فدراسیون‌های کشور است و این موضوع بسیار تعیین کننده می باشد. به هر میزانی که ورزش قهرمانی در ساختار ملی گسترش پیدا کند به همان میزان ظرفیت آسیای و جهانی افزایش پیدا خواهد کرد. نکته دوم به دیپلماسی ورزشی و لابی های بین المللی بر می گردد. یعنی اگر شما بتوانید از چهره های موثر، قهرمانان به نام، از ظرفیت وزارت خارجه و بقیه نهاد ها استفاده کنید می توانید گام های خوبی را بردارید. شناخت مکانیزم های کسب کرسی هم از اهمیت بالایی برخوردار است. کسب کرسی بین المللی با سخنرانی و شعار نمی شود. یک روندهایی دارد که باید همه آن طی شود.

 

 

تشکیلات ورزشی وزارت خارجه به کمک ما می آید

** محمدجواد ظریف (وزیر امور خارجه) در این زمینه می توانند کمک کنند؟

بله، ایشان کمک کرده اند. همیشه حامی ورزش قهرمانی کشور بوده و هستند. در بازی های زمستانی در کره جنوبی که برخورد ناشایستی با ورزشکاران ما کردند ایشان همان زمان اعلام کردند که اگر کره ای ها عذرخواهی نکنند دیگر از گوشی ساخت این کشور استفاده نخواهند کرد. این یک نمونه از حمایت ایشان بود. در عین حال وزارت خارجه تشکیلاتی را در حوزه ورزش ایجاد کرده است و یکی از حامیان اصلی هستند.

 

نقش ظریف در IOC ممبر شدن ایران!

** در کسب جایگاه " IOC ممبر" هم می توانند نقشی داشته باشند؟

قطعاً بسیار می توانند نقش داشته باشند. سه کانون اصلی یعنی اول جایگاه ورزش قهرمانی ایران در آسیا و جهان، دوم دیپلماسی ورزشی و سوم لابی سیاسی چهره های موثری مانند آقای ظریف و مجموعه هایی مثل وزارت امور خارجه که نقش کلیدی برای رسیدن به این مهم دارند.

 

 

موزه ورزش؛ نماد تاریخ، غرور و غیرت ورزش ایران

** محور دوم پرسش های ما مربوط به موزه ورزش و ایجاد آن برای نخستین بار در کشور توسط کمیته ملی المپیک است. اتفاقی که شاید در گذشته برخی مدیران قصد اجرایی کردن آن را داشته اند اما هیچ گاه عملی نشد. چطور به ایجاد آن در این مقطع زمانی رسیدید و کارکرد این موزه به لحاظ فرهنگی و ورزشی چگونه خواهد بود؟

تجربه ایجاد موزه را داشته ام. علایق من حوزه فرهنگی و اجتماعی است. در دوران گذشته ما موزه عبرت را تجربه کردیم، در کتابخانه ملی موزه مکتوب ایران را، و اینجا هم احساس یک خلاء کردیم. میراث ورزش ملی ما در همه نقاط ایران نزد همه قهرمان‌ها نگهداری می‌شود. ملت بزرگ ایران، مخصوصاً دانش آموزان، دانشجویان و حتی توریست ها از این ظرفیت بی اطلاع هستند. ما تصمیم گرفتیم که به اتفاق وزارت ورزش، پارا المپیک و فدراسیون های ورزشی این کار را انجام بدهیم. در سال های قبل طرح تشکیل موزه مطرح شده بود اما به سرانجام نرسید. موزه را شکل دادیم تا میراث‌دار هویت، غرور و غیرت ورزش و فرهنگ ایران باشیم.

وقتی روابط عمومی ما فراخوان داد تا قهرمان ها هر آنچه دارند را بیاورند و اهدا کنند، در کمتر از یک ساعت 100 اثر اهدا شد. خوشبختانه الان موزه به سرعت در حال تکمیل است. دو و نیم طبقه از کمیته ملی المپیک را در اختیار موزه گذاشته ایم. خوشبختانه با استقبال و اشتیاق قهرمانان برای اهدای مدال، کاپ، عکس، فیلم، اسناد و ... روبرو هستیم.

 

افتخارات ورزش دنیا در موزه ایران به نمایش در می آیند

*موزه آماده افتتاح است یا ...

فرآیند نهایی کار نیازمند برنامه ریزی است. مشاور و تیم اجرایی آنجا مستقر است. حدود 80 درصد پیشرفت کار داشتیم و فکر می کنم نیازمند زمان هستیم تا چینش ها به دقت انجام شود. به احتمال فراوان در بهار افتتاح موزه کمیته ملی المپیک را خواهیم داشت. اما این موزه چیست؟ این موضوع فقط محل تجمیع کالاها و مدال ها نیست. موزه ورزش ایران یک موزه پویا همراه با تکنولوژی های جدید و جذاب برای نسل جدید است. این موزه نماد غیرت و غرور هویت ایران خواهد بود. همه ایرانی ها از بازدید آن احساس غرور خواهند کرد. تجهیزات در حال نصب است. ما یک گروه را اعزام کردیم به لوزان و از موزه جهانی کمیته بین‌المللی المپیک بازدید کردند. اشیایی را از آنها به امانت به ایران می آوریم. همچنین با میراث فرهنگی به توافق رسیده ایم که بعضی از اشیاء ورزشی در این موزه به نمایش در بیایند. به نظرم این یکی از دستاوردهای ورزش ما در دوره جدید مدیریتی است. این موزه ملی محصول وفاق کمیته، وزارت ورزش، فدراسیون ها و کمیته ملی پارالمپیک است.

 

** مشخص است که چه اشیایی از موزه بین المللی کمیته المپیک به ایران می آید؟

ما توافق کردیم که بعد ازافتتاح تقاضا را ارسال کنیم و آنها هم تبادل کنند.

 

کمیته ملی المپیک توجه به قهرمان ها را توجه به یک ملت می داند

** سومین محور این گفت و گو را به نقش کلیدی کمیته ملی المپیک در حل مناشقات میان ورزشکاران المپیکی و فدراسیون ها و بحث های مختلفی درباره آماده سازی ورزشکاران در مسیر المپیک 2020 توکیو اختصاص دادیم. کمیته ملی المپیک به مثابه پدر ورزش به موارد مهم اینچنینی ورود کرد و به عنوان مثال مشکلاتی که درباره احسان حدادی، کیانوش رستمی، سهراب مرادی و... بود حل شد. چه سیاستی برای رفع این مسائل داشتید؟ کمیته بودجه جداگانه ای برای آنها در نظر گرفت؟!

قهرمان ها سرمایه های ملی ما هستند. هیچ ساختاری و هیچ مدیری نمی تواند آنها را نادیده بگیرند. از طرف دیگر فدراسیون ها نهاد قانونی ما هستند. به طور طبیعی در این خانواده بزرگ ورزش در بعضی از مسائل اختلاف ها طبیعی است. یک قهرمان می خواهد در ایران و قهرمان دیگر می خواهد در خارج از ایران تمرین کند. دراین دوره توافق کردیم که موارد این گونه را به صورت پروژه ای حل و فصل کنیم. تعداد این مسائل در کل ورزش به تعداد انگشتان دست نمی رسد اما صدایش زیاد بود. اکنون اما احسان حدادی در آمریکا در حال تمرین است؛ فدراسیون دوومیدانی حداکثر حمایت مالی را انجام داده و می دهد. در خصوص کیانوش هم علی مرادی (رئیس فدراسیون وزنه برداری) نهایت همکاری را با ایشان انجام داده است. خود کیانوش قبول کرده در چارچوب فدراسیون تمرین کند. برخورد فدراسیون با او هم انصافا پدرانه بود. او می تواند یکی از شانس های مدال ما در المپیک 2020 باشد. سهراب مرادی را داشتیم که آن اتفاق ناگوار برایش افتاد. البته پزشکان گفته اند که او می تواند به اردو برگردد و ما هم در جلسه ای با رئیس فدراسیون پزشکی، رئیس فدراسیون وزنه‌برداری و سایر عزیزان به اتفاق آقای سهراب مرادی داشتیم تصمیم‌گیری شد برای درمان به آلمان اعزام شوند که خوشبختانه سریعاً اعزام شدند و ان‌شاءالله به‌زودی به اردو برمی‌گردند. به اعتقاد من بعد از مدت کوتاهی با تعامل و توافق، این مسائل تمام می شود. جامعه ورزش بزرگ است با ظرفیت های بزرگ. نباید با دامن زدن به حاشیه ها، قهرمان ها را از صحنه خارج کنیم و این خطرناک است. ما قهرمان را یک شخص نمی بینیم  و او را چهره یک ملت می بینیم. توجه به آنها توجه به یک ملت است. از آن طرف همه باید خودشان را در چارچوب فدراسیون ها تعریف کنند. وقتی بین فدراسیون ها و یک قهرمان شکافی شکل می گیرد، باید یک نفر ورود کند تا این اختلاف حل شود. من مسائل را دنبال می کنم و با کمک وزارت ورزش پیگیر هستیم. ان‌شاءالله به زودی به نقطه ای می رسیم که دیگر اختلاف هایی دراین زمینه وجود نخواهد داشت.

 

هیچ نگرانی دربار کشتی نداریم/ تنها دغدغه ما سهراب مرادی است

** کمتراز یک سال و نیم دیگر به المپیک 2020 مانده است. سه فدراسیون مدال آور ما یعنی کشتی، وزنه برداری و تکواندو اوضاع چندان مناسب از لحاظ روشن بودن تکلیف نظام مدیریتی خود ندارند

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار