آنچه در این میان نگران کننده و تاسف بار است نوع نگاه نسل جدید به سنتهای  خوب نیاکان ماست که بعضا آن را تحجرگرایانه و باعث سرافکندگی خود میپندارند.
کد خبر: ۷۳۰۷۸۰
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۴ 03 April 2019

آنچه که در زیر آورده شده است یادداشت ارسالی مخاطبان تابناک کهگیلویه و بویراحمد است و این سایت محتوای آن را تایید یا تکذیب نمی کند. شما هم می توانید نظر خود را در تایید یا تکذیب این مطلب بیان کنید.
 
دوران گذار از سنتها به مدرنیته و آسیب های پیش رو
ّبی شک آداب و سنن منطبق بر ارزشهای اخلاقی و انسانی در هر جامعه ای نقش  مهمی در تحکیم بنیان‌های اجتماعی و خانوادگی دارند و  غنای فرهنگی و تمدن ساز جوامع در طول اعصار و ازمنه های ماضی نشات گرفته از همین آداب و سنن بوده، 
اما با عبور جوامع از سنتها و ورود آنها به عصر ارتباطات و مدرنیته متاسفانه نقش آداب و رسوم سنتی کم رنگ گردیده و به تبع آن روابط اجتماعی مبتنی بر ارزشهای اخلاقی و قوام و دوام بنیان خانواده ها نیز سیر نزولی به خود گرفته.
آنچه در این میان نگران کننده و تاسف بار است نوع نگاه نسل جدید به سنتهای  خوب نیاکان ماست که بعضا آن را تحجرگرایانه و باعث سرافکندگی خود میپندارند،غافل از اینکه آنچه باعث سرافکندگی و خودباختگی یک ملت و جامعه میشود فراموش کردن آداب و سنن خود و روی آوردن به فرهنگ متزلزل و عاریه ای است که در آن نشانی  از انسانیت و نوع دوستی وجود ندارد. 
جامعه ای که دچار خودباختگی فرهنگی و هویتی شود بی شک جامعه ای متزلزل و محکوم به زوال است و در آن ارزشهای والای انسانی مانند نوع دوستی،صله ارحام،همیاری و سایر مولفه ها مثبت زندگی اجتماعی از بین خواهد رفت.
آنچه به نظر ضروری میرسد نه به مدرنتیه ی مبتنی بر ابتذال اخلاقی و حمایت از پویش های مردمی مروج آداب و سنن گذشته است،البته چنین چیزی به هیچ وجه نافی توجه به تکنولوژی و فناوری های جدید نیست بلکه حفظ هر دوی اینها و تلفیق شاخص های مثبت سنتها و مدرنیته میتواند نقشی اساسی در حفظ میراث ماندگار نیاکان ما ایفا نماید و بالطبع این میتواند همزیستی مسالمت آمیز توام با حس نوع دوستی و همیاری را بویژه در جوامع عشیره ای استحکام و تداوم بخشد. 
امیر محبی فر ۱۳ فروردین ماه ۹۸
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار