کد خبر: ۷۸۵۶۲۴
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۱ 06 October 2019

در سال‌های بعد از انقلاب توجه خاصی به روستاها شد و در بسیاری از استان‌های کشور روستاها پا به پای شهرها رشد کردند و توسعه یافتند.

امروزه و با تلاش همه مسؤولان و خدمتگزاران به نظام روستاها از نعمت برق، آب، جاده دسترسی و بسیاری امکانات اولیه بهره‌مند شدند و حتی خدمات نظام نعمت گاز را به دورترین مناطق و روستاهای این کشور برده است.

در استان کهگیلویه  بویراحمد هم به برکت انقلاب اسلامی روستاها مسیر پیشرفت و توسعه را طی کرده‌اند و دیگر خبری از رنج‌ها و محرومیت‌های قبل از انقلاب نیست اما در میان این همه توجه، آبادانی و پیشرفت هستند مناطقی که باید بیشتر دیده شوند و بهتر مورد توجه قرار گیرند.

دیشموک یکی از مناطقی است که رنج‌ها و محرومیت‌ها هنوز به چشم می‌آیند، رنج مردمانی که هنوز در خانه‌های گلی قدیمی هستند و گاهی هم اوج محرومیت‌ها آنقدر می‌شود که شنیده می‌شود دیشموکی‌ها با گوسفندان خود زیر یک سقف شب را به صبح می‌رسانند.

 

طی این سال‌ها فراوان به رنج‌های دیشموک پرداخته شد از ننه مخمل که پس از سال‌ها رنج و بیماری فقر و محرومیت مُرد تا دختران دیشموکی که ترک تحصیل می‌کنند تا آنهایی که به دلایل مختلف به زندگی خود پایان می‌دهند و هزاران آسیب اجتماعی که در کمین مردمان این سرزمین است.

 دیشموک کانون محرومیت‌ها است و حال که وزیر نیرو به کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده لازم است مردم خواهان حضور او در دیشموک هستند، این منطقه از استان کهگیلویه و بویراحمد نیازمند احداث ایستگاه برق، تامین آب شرب از رودخانه گندمکار،پروژه پمپاژ دلی_ده احمد سد بالیاب و سد فارتق است و مردم به همین دلیل می‌خواهند وزیر این منطقه را از نزدیک ببیند.

 

دیشموک به لحاظ آب شرب با مشکلاتی مواجه است علی‌رغم اینکه رودخانه خروشانی در کنار این بخش جاری است اما مسؤولان به فکر نیستند که از این رودخانه‌ها آبی به مردم بدهند و این زنان هستند که رنج‌ها به دوش می‌کشند و از چشمه‌ها برای خانه آب می‌برند.

در همین خصوص سلمان بینا عضو شورای شهر دیشموک با بیان اینکه دیشموک با مشکل آب آشامیدنی و پایداری شبکه برق مواجه است، گفت: فاصله ایستگاه برق از دهدشت تا دیشموک 500 کیلومتر است و به همین دلیل در بیشتر ایام سال خصوصا زمستان برق مناطق قطع می‌شود.

وی به آبرسانی به دیشموک از سد بالیاب اشاره و با بیان اینکه مطالعات طرح انجام شده گفت: سال‌ها قول آغاز پروژه را می‌دهند اما کاری صورت نمی‌گیرد اگر به دیشموک در حوزه آب و کشاورزی توجه شود علاوه بر ایجاد اشتغال جوانان آسیب‌های اجتماعی که در این منطقه درگیر آن هستیم از بین خواهد رفت.

 

بینا بیان کرد: دیشموک زمین‌های بکری برای کشت زعفران، زیتون، گل محمدی، گیاهان دارویی و حتی احداث باغات دارد که در صورت توجه مسوولان این منطقه از محرومیت خارج می‌شود./فارس

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار