کد خبر: ۸۰۵۹۹۱
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۱ 15 December 2019
سرپرست دانشگاه کهگیلویه و بویراحمد از مهار بیماری آنفلوآنزا در این استان خبر داد و گفت: ۷۲۵ نفر به دلیل ابتلا به این بیماری در بیمارستان‌ها بستری شدند.
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، پرویز یزدان‌پناه اظهار داشت: با توجه به برنامه ریزی‌ها و  تلاش‌های انجام شده مجموعه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیماری آنفلوآنزا در این استان کنترل شد و 725 فرد بستری شده در بیمارستان‌ها بهبود یافتند.
وی با بیان اینکه موج دوم بیماری آنفلوآنزا اواخر دی‌ماه آغاز می‌شود، عنوان کرد: از هم اکنون تدابیر لازم برای مقابله با موج دوم این بیماری اندیشیده شده و البته انتظار می‌رود مردم خود پیشگیری‌های لازم را داشته باشند.
 یزدان‌پناه با تشریح راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوآنزا ، تصریح کرد: آنفلوآنزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی بوده که قسمت فوقانی و تحتانی دستگاه تنفس را درگیر می‌کند و اهمیت بیماری در سرعت انتشار همه گیری وسعت و تعداد مبتلایان به آن است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: این ویروس شامل سه گونه A، B، C بوده که مهم ترین راه‌های انتقال بیماری ذرات تنفسی در هوا و سطوح آلوده به ترشحات فرد آلوده است و از زمان ورود ویروس به بدن و تا شروع علائم بیماری 1تا3روز طول می‌کشدو یک روز قبل از شروع علائم تا 7 روز بعد از شروع علائم بیماران می‌توانند بیماری را به افراد سالم انتقال دهند.
 یزدان‌پناه ابراز کرد: علائم بیماری شامل تب، آبریزش و گرفتگی بینی، گلودرد، سردرد، سرفه، بی حالی، دردهای عضلانی، اختلال در تنفس، تغییر رنگ پوست به خاکستری، کم اشتهایی، تهوع، استفراغ، اسهال، خواب طولانی و زودرنجی است.
وی ادامه داد: علائمی شامل تب بیشتر از سه روز، حال عمومی بد، نشانه‌های تنفس مشکل دار، درد و احساس فشار در قفسه سینه، درد بسیار شدید ماهیچه‌ها، سرگیجه شدید، اختلال در سطح هوشیاری، کم آبی شدید، استفراغ‌های شدید مداوم، اگر در فرد ایجاد شد فرد بابد بلافاصله به پزشک مراجعه کند.
یزدان‌پناه بیان کرد: کودکان زیر پنج سال بخصوص زیر دو سال، سالمندان بالای 65 سال، خانم‌های باردار، افراد دارای بیماری‌های مزمن مثل (فشار خون بالا، قلبی، ریوی،کلیوی، کبدی، کم خونی داسی شکل، عصبی، عصبی ماهیچه‌ای، چاقی بسیار شدید و کوکانی که به صورت طولانی آسپرین مصرف می‌کنند گروه‌های در معرض خطر این بیماری هستند.
وی با بیان اینکه درمان در اکثر بیماران درمان حمایتی بوده که شامل کنترل تب با داروهای تب بر، نوشیدن مایعات فراوان، استراحت کامل در منزل است، افزود: داروهای ضد ویروس فقط در گروه‌های پرخطر و با تجویز پزشک صورت می‌گیرد و آنتی بیوتیک‌ها هیچ اثری در درمان بیماران آنفلوآنزا ندارند ولی اگر عفونت ثانویه مثل سینه پهلو، پنومونی، عفونت گوش را درگیر کرد می‌توان استفاده کرد.
یزدان‌پناه گفت: مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از بیماری نیز شامل تزریق واکسن آنفلوآنزا، عدم تماس با افراد آلوده، استراحت کامل بیماران در منزل، عدم رفتن بیماران به محل کار و مدرسه، عدم مراجعه بیماران به امکان پرجمعیت، شتشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، استفاده از دستمال کاغذی هنگام سرفه و عطسه و مصرف مایعات گرم توسط بیماران است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار