ضمن تکذیب ارتباط ترک تحصیل دختر 11 ساله و خودکشی وی در روستای دهقاضی به اطلاع می رساند این دانش آموز تا ساعت 12 روز حادثه در مدرسه به تحصیل اشتغال داشته است ازنظر تحصیلی و رفتاری مشکل خاصی نداشته است.
کد خبر: ۹۴۱۳۹۵
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۴ 17 February 2021

موضوع خودکشی به یکی از خبرهای گاه و بی گاه در منطقه دیشموک تبدیل شده است و متاسفانه انعکاس گسترده خبری و غیرحرفه ای آن حداقل تاکونون بجای رفع مشکل ، خود معظلی بر معظلات آن افزوده است ! 
آخرین خبر از خودکشی در دیشموک مربوط به دختری 11 ساله است که حواشی رسانه ای هم به دنبال داشته است که در این خصوص آموزش و پرورش دیشموک جوابیه ای به برخی ادعاها در این مورد داده است .
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، آموزش و پرورش بخش دیشموک در این جوابیه نوشته است : شناخت پدیدۀ پیچیده ، چند بعدی و فرایندی ای مانند خودکشی حداقل ، مستلزم در نظر گرفتن  همه عوامل و بخصوص دو دسته عوامل روانشناختی و جامعه شناختی است. اظهار نظر های ناسنجیده و غیر کارشناسی و نگاه سیاسی به آسیبهای اجتماعی ضمن اینکه هیچ کمکی به حل موضوع نمی کند باعث تبلیغ آن و تحریک کودکان و نوجوانان می شود. مخالف طرح مسایل اجتماعی در رسانه ها نیستیم و همچنین موافق کم اهمیت دادن و نادیدن این مسایل نیستیم ولی متهم کردن آموزش و پرورش و تاثیرات منفی نظرات غیر کارشناسی و غیر علمی و اثرات نامطلوب آن برجامعه جای بحث دارد. 
در خصوص ترک تحصیل دانش آموزان که پدیده ای اجتماعی در همه ی نظام های آموزشی است و مختص منطقه ای خاص نیست  و در همه جای دنیا اعم از توسعه نیافته و توسعه یافته دیده می شود؛   بارها در رسانه های اعلام شده است  به گواهی آمار و با اقدامات انجام گرفته از سوی آموزش وپرورش ؛ نرخ پوشش تحصیلی این منطقه از میانگین کشوری بالاتر است و در سالهای اخیر به حداقل ممکن رسیده است و اگر تعداد قلیلی ترک تحصیل وجود داشته باشد  علت آن عدم همراهی خانواده ها و سایر نهادهای مرتبط با آموزش وپرورش می باشد .
آسیبهای اجتماعی پدیده های چند عاملی می باشند و نمی توان گفت یک عامل علت اصلی خود کشی است و تنها یک نهاد جامعه مقصر است؛  ضمن تکذیب ارتباط ترک تحصیل دختر 11 ساله و خودکشی وی در روستای دهقاضی به اطلاع می رساند این دانش آموز تا ساعت 12 روز حادثه در مدرسه به تحصیل اشتغال داشته است  ازنظر تحصیلی و رفتاری مشکل خاصی نداشته است.  آموزش وپرورش بلافاصله بعداز این حادثه کمیته ای از کارشناسان و مشاوران خودرا  جهت بررسی و پیگیری تشکیل داده است و موضوع را از جهات گوناگون به دقت بررسی کرده است . علت خودکشی این کودک را در جای دیگر باید جستجو کرد بهتر بود مدعیان حقوق  زنان و حقوق بشر در دیشموک که از آسیبهای اجتماعی و خودکشی ها دنیال کسب منافع خود می باشند حداقل از نیروی انتظامی در خصوص خودکشی این کودک کسب اطلاع می کردند منابع شناخت خود را بیشتر می کردند و بعد اقدام به مصاحبه می کردند.
به گفته دورکیم، بنیانگذار مطالعۀ علمی خودکشی ، نرخ های متفاوت خودکشی در نواحی مختلف ، بیانگر تفاوت های کمی و کیفی ناشی از فشارهای  مادی و روحی حاکم بر زندگی جمعی انسانها است. علیرغم قدمت تاریخی این پدیده و افزایش رو به رشد آن در سالهای اخیر، بررسی علمی آن با مسائل مفهوم شناختی و روش شناختی چندگانه ای همراه است. زیرا خودکشی و گرایش آن پدیده ای چند وجهی است و از تصور خودکشی تا خودکشی کامل را شامل می شود؛ تحت تأثیر درونی و ناخوداگاه ترین متغیرهای روانشناختی تا بیرونی و آگاهانه ترین متغیرهای جامعه شناختی و بوم شناختی قرار دارد.
تاکنون مطالعه جامعی با موضوع خودکشی در بخش دیشموک صورت نگرفته است که بیانگر ارتباط مستقیم متغییر ترک تحصیل بر خودکشی باشد ،  متاسفانه در سالهای اخیر عده ای  برای بهره برداری و رسیدن به منافع خود به محض وقوع هر گونه حادثه تلخ و برای موج سواری و رفع عطش منزلت خود نوک حملات را به سمت آموزش و پرورش نشانه می گیرند. در مورد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش وپرورش بخشی از حل مساله می باشد نه تمام آن؛ لازم است بقیه بخشهای جامعه به کمک آموزش وپرورش بشتابند و آن را یاری کنند تا بتوانیم آسیبها را کاهش دهیم .
ضمناً آموزش وپرورش هیچگاه نسبت به مسائل اجتماعی بی تفاوت نبوده است ویکی از ماموریتهای خود را آموزش مهارتهای زندگی و اجتماعی می داند و در این زمینه  برنامه درسی و فعالیتهای فرهنگی و فوق برنامه آن مشخص می باشد.
آموزش و پرورش دیشموک با توجه به منابع و امکانات خود ؛ 248 کارگاه آموزشی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ، مهارت ورزی ، توانمندسازی در حوزه آسیبهای اجتماعی و مشاوره 48 کارگاه آموزشی تقویت گفتگو و ارتباط موثر در حوزه بانوان ویژه دختران مقطع متوسطه اول و دوم ، 8  کارگاه با همکاری انجمن جامعه شناسی ایران و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و معاونت امور اجتماعی استانداری برگزار کرده است.
باید با نگاه سیستمی به آسیبهای اجتماعی پرداخت و آموزش وپرورش به عنوان یک نهاد فرهنگی – اجتماعی از شرایط سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی تاثیر می پذیرد و این شرایط بر نحوه فعالیتهای آن موثر است.  آموزش وپرورش به تنهایی متولی آسیبهای اجتماعی بخصوص خود کشی نمی باشد . با شرایط موجود آموزش وپرورش به تنهایی  قادر به حل آسیبهای اجتماعی نیست.
آموزش وپرورش منطقه دیشموک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار