امروز و در سومین روز از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم ، بالاخره نمایندگان استان پشت تریبون حاضر شده و با تقسیم وقت 15 دقیقه ای بین خود به حمایت از وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی پرداختند .
کد خبر: ۹۸۸۰۴۰
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۹ 23 August 2021

امروز و در سومین روز از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم ، بالاخره نمایندگان استان پشت تریبون حاضر شده و با تقسیم وقت 15 دقیقه ای بین خود به حمایت از وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی پرداختند .
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، نمایندگان استان که با توجه به بررسی وزرای مرتبط با کمیسیون های تخصصی خود نتوانسته بودند نقشی در روند صلاحیت آن ها در صحن مجلس داشته باشند و تقریبا باعث ایجاد نوعی یاس در میان موکلین خود در حوزه های انتخابیه شده بودند ، امروز با موفقیت روشنفکر در قرار دادن خود در میان موافقین وزیر کار و البته دادن بخشی از وقت خود به موحد که تا اینجا نتوانسته بود پشت تریبون برود ، امید به موثر بودن در مجلس را دوباره به حوزه انتخابیه برگرداندند .
انتقاد بجای روشنفکر 
مهدی روشنفکر که امروز توانست قفل تریبون مجلس بر روی نمایندگان استان را بشکند ، هم خود به دفاع از وزیر پیشنهادی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی اقدام نمود و هم بخشی از وقت خود را به سید محمد موحد داد تا وی هم بتواند به عنوان موافق از وزیر پیشنهادی تعاون دفاع کند .
نماینده مردم بویراحمد ، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی ، در بخشی از وقت 15 دقیقه ای خود ضمن دفاع از سوابق و انتخاب عبدالملکی به عنوان وزیر تعاون یک انتقاد بسیار بجا هم از روند بررسی صلاحیت وزرا را مطرح کرد .
مهدی روشنفکر که خود عضو کمیسیون آموزش است از عدم دادن وقت به وی و دیگر اعضای کمیسیون های تخصصی برای بیان دلایل موافقت یا مخالفت با وزرای مرتبط انتقاد جدی داشت .
روشنفکر ارتباط وزیر آموزش و پرورش با کمیسیون تخصصی خود یعنی آموزش را مثال زد و گفت که هیچ یکی از اعضای کمیسیون تخصصی نتوانستند در موافقت یا مخالف با وزیر پیشنهادی سخن بگویند ! انتقادی که بسیار به جا و کاملا آگاهانه مطرح شد .
تمجید 90 ثانیه ای موحد
اما سید محمد موحد نماینده کهنه کار مجلس از حوزه انتخابیه ، کهگیلویه ، بهمئی ، چرام و لنده هم که تا اینجای کار مانند دیگر نمایندگان استان نمود کم فروغی در جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم داشت ، توانست با اخذ زمان دو دقیقه ای از مهدی روشنفکر که به قول خودش 1 دقیقه و نیم یعنی 90 ثانیه بود ، پشت تریبون برود و از وزیر تعاون دفاع تمام قدی بنماید.
سید محمد موحد از همان ابتدای سخنانش با توجه به کمبود وقت تلاش کرد با بهره گیری از زبان بدن هر آنچه در توان دارد را برای دفاع از وزرای پیشنهادی دولت بیان کند و در این زمینه و قبل از شروع به کار کابینه ، دولت رئیسی را یکی ازبهترین دولتهای نظام تا اینجای کار معرفی کند که البته این سخنان بارتاب هایی هم در فضای مجازی داشت .
موحد در بخش اول سخنان خود گفت :  کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم در مقایسه با دولت های سابق که شاهد معرفی آنها در مجالس مختلف بودم و کمیسیون ها ، فراکسیون ها و مجموعه هایی که در طول این روزها در فرآیندهای مختلف و متعدد صلاحیت آنها را بررسی کردم، با هیچ دولتی قابل مقایسه نیست و این دولت قوی ترین دولت نظام جمهوری اسلامی و وزرای معرفی شده، برجسته ، توانمند و نخبه و جوان هستند.
چرا انتخاب وزیر تعاون برای دفاع اقدام هوشمندانه ای بود؟
اینکه نمایندگان استان در بحث بررسی صلاحیت وزرا موفق بوده اند یا نه موضوعی است که بعدا باید دید هر چند در خصوص ظواهر موضوع یعنی حضور پشت تریبون در موافقت یا مخالفت با وزرای پیشنهادی یا بازتاب رسانه ای مواضع آن ها در این خصوص مطمئنا وضعیت قابل دفاع نیست اما نکته ای که در رخ نمایی و حضور دو نماینده استان در دفاع از وزیر پیشنهادی تعاون بسیار هوشمندانه و مهم است مربوط به پس از تایید وزارت عبدلملکی است .
اگر یک سال گذشته اخبار مربوط به پروژه های مهم استان را پیگیری کرده باشیم به نکته بسیار مهمی می رسیم و آن هم نقش تعیین کننده بانک ها و شرکت های وابسته به وزارت تعاون در آینده این پروژه ها است . 
طی یک سال گذشته با پیگیری ها مستمر و خوب تیم استانداری به ریاست خود استاندار ، معاونین ، روسای بانک ها و مدیران بیمه و شرکت های وابسته به وزارت کار از استان دیدارهایی داشته اند که نهایتا به انعقاد تفاهم نامه هایی برای استفاده از منابع ماده 56 برای تسریع در روند اجرایی پروژه های مهم استان منجر شده است . حال نمایندگان اگر آگاهانه دفاع از عبدالملکی را انتخاب کرده باشند بی شک یک اقدام هوشمندانه و بسیار موثر را انجام داده اند و احتمالا می توانند اقدامات انجام شده استاندار را در ادامه کار به سمت تکمیل شدن پیش ببرند . ضمن اینکه اگر این دفاع هم بدون لحاظ این هوشمندی و ناآگاهانه و فقط در جهت احیای جایگاه خود با توجه به انتقادات فزاینده مردم حوزه انتخابیه باشد ، باز هم از اهمیت آن برای ادامه کار نمی کاهد . لذا لازم است هم نمایندگان ، هم مدیران و هم مشاورین و اطرافیان نمایندگان این نکته را کاملا مورد توجه داشته باشند و در جهت استفاده هر چه سریعتر از منابع و اعتبارات اختصاص داده شده شرکت ها و بانک های تابعه وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی برای پروژه های مهم استان نهایتا تلاش را داشته باشند.
مهمترین نکات مطرح شده در سخنان روشنفکر
مهدی روشنفکر در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در موافقت با برنامه های حجت‌الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برخی از وزرای پیشنهادی انسان‌های برجسته، کارنامه‌دار و برنامه‌ داری هستند؛ مجلس وظیفه سنگینی را در خصوص آینده کشور و مردم طی 4 سال آینده بر عهده دارد و آینده مردم به نقدها و دفاع‌های مطرح شده توسط نمایندگان وابسته است.
نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با وکالت مردم برنامه وزرای پیشنهادی را رصد و نقد می‌کنیم و به آنها رأی می‌دهیم و سوگند یاد کرده‌ایم که بر اساس فرامین الهی و قوانین عمل کنیم، ادامه داد: در جریان بررسی وزرا در صحن علنی شرایط برای اظهارنظر اعضای کمیسیون‌های تخصصی فراهم نیست،به صورت مثال در جریان بررسی برنامه‌های وزیر آموزش و پرورش هیچ کدام از اعضای کمیسیون آموزش، جز سخنگو فرصت برای اظهارنظر نداشت.
وی با طرح این سوال که جلسه فعلی رأی اعتماد است یا استیضاح ، ادامه داد: سوال ما در کمیسیون از وزرای پیشنهادی دولت آینده این بود که رئیس جمهور بر چه اساسی شما را به عنوان وزیر معرفی کرده و مبنا و ملاک انتخاب شما چه بوده است. اولین ویژگی آقای عبدالملکی باورمندی و اعتقاد به جمله «ما می ‌توانیم» است. این اعتقاد نشان داد در بدترین شرایط وی از عهده تحقق اهداف تعیین شده حوزه کاری خود در کمیته امداد برآمده است.
روشنفکر با تأکید بر اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) موظف بود سالانه 70 هزار شغل ایجاد کند، اما در دوران حضور آقای عبدالملکی و طی 4 سال توسط این نهاد بیش از 2.5 برابر هدف تعیین شده اشتغال ایجاد شد، عنوان کرد: وزیر پیشنهادی دارای تخصص و توان مدیریتی است، هر فردی باید نسبت به محلی که برای آن پیشنهاد می‌شود تخصص و شناخت داشته باشد. درست است که از وزارت کار به عنوان یک ابروزارت یاد می‌شود اما وزیر پیشنهادی نیز یکی از نخبگان حوزه اقتصاد مقاومتی است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی مذکور دارای نگاه مدیریت سیستمی و اعتقاد به خرد جمعی است، گفت: آقای عبدالملکی اهل مشورت بوده و خودرأی نیست، یکی از ویژگی‌های مدیریت نوین، مدیریت سیستمی است که وی از این ویژگی برخوردار می‌باشد. عبدالملکی اهل محافظه‌کاری نیست و شجاعت دارد، برخی از افراد پاکدست از داشتن این ویژگی محروم است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه بدون تخصص، توان و تیم قدر نمی‌توان در وزارت کار، عدالت، مدیریت و پیشرفت را اجرایی کرد، بسیاری از وزرا و مدیران نظام طی سال‌های اخیر بیش از چندین سال سابقه مدیریتی داشته‌اند اما این موضوع در برخی موارد به جای مفید بودن زیان‌بار است.
وی در پایان با تأکید بر اینکه با وجود شرایط، برنامه‌ها، استعدادها، قابلیت‌ها و توان وزیر پیشنهادی وی را مورد حمایت قرار می‌دهیم تا رأی اعتماد کسب کند، خاطر نشان کرد: بیمه بازنشستگی، از کار افتادگی، عمر، حوادث، کارگران، قالیبافان، فرشبافان و رانندگان در دستور کار وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد.
متن کامل سخنان موحد در دفاع از وزیر کار
سید محمد موحد هم در این نشست و در دفاع از صلاحیت حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم در موافقت با برنامه های وی، گفت:  کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم در مقایسه با دولت های سابق که شاهد معرفی آنها در مجالس مختلف بودم و کمیسیون ها، فراکسیون ها و مجموعه هایی که در طول این روزها در فرآیندهای مختلف و متعدد صلاحیت آنها را بررسی کردم، با هیچ دولتی قابل مقایسه نیست و این دولت قوی ترین دولت نظام جمهوری اسلامی و وزرای معرفی شده، برجسته، توانمند و نخبه و جوان هستند.
 
وی با بیان اینکه عبدالملکی جزو نخبه های اقتصاد است، در تشریح پیشنهادهای عملیاتی برای ایجاد تحول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: با عنایت به تنوع و تکثر وظایف و رسالت های گسترده مجموعه بزرگ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با عنایت به طیف وسیع جامعه هدف این وزارتخانه در حوزه های گوناگون و با نظر به معرفی جوانترین وزیر۴۰ ساله برای راهبری و مدیریت این وزارتخانه اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی،۴۰ برنامه عملیاتی نوآورانه در راستای تحول بنیادین در این دستگاه اجرایی حاکمیتی چند بعدی باید مواردی مانند برنامه ریزی و اقدام برای کمک به "ایجاد کسب و کارهای تعاونی خوشه ای" و "خوشه ها و شبکه های کسب و کارتعاونی"در راستای توانمندسازی و بهره وری تعاونی ها و افزایش تاب آوری آنها و بسترسازی برای مضاعف نمودن سهم و نقش تعاونی ها در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور و برنامه ریزی و اقدام برای ساماندهی و سازماندهی کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی مهارت آموخته در قالب کسب و کارهای کارآفرینانه تعاونی و ارائه بسته جامع مشوق های ویژه تعاونی های جوانان و تعاونی های دانش بنیان، همچنین برنامه ریزی و اقدام برای"ایجاد کرسی های تعاون و کارآفرینی در کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور" به منظور ترویج و توسعه فرهنگ تعاون و کارآفرینی در میان دانشجویان و کمک به ایجاد "کسب و کارهای تعاونی دانشجویی" با رویکرد ایجاد پیوند بین دانشگاه و بازارکار و تربیت دانشجویان خلاق،نوآور و کارآفرین و زمینه سازی برای اشتغال پذیری کارآفرینانه دانشجویان را در دستور کار قرار دهد.
 
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس یازدهم ادامه داد:  همچنین وزیر آینده باید به برنامه ریزی و اقدام برای ایجاد رشته دانشگاهی تعاون و توسعه اقتصادی در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری و تعامل سازنده با وزارت های متولی آموزش های رسمی به منظور ایجاد درس سه واحدی"آشنایی با مبانی تعاون و کارآفرینی"در کلیه رشته های تحصیلی، برنامه ریزی و اقدام برای حمایت نظام مند و نهادینه از زنجیره های تامین و زنجیره های ارزش در کسب و کارهای تعاونی و ایجاد پیوند معنی دار بین تعاونی های نوظهور و تعاونی های بزرگ (تعاونی های نوپدید تا زمان خودکفایی،تحت برند تعاونی های بزرگ فعالیت خواهند نمود)، برنامه ریزی و اقدام برای سازماندهی مشاغل خرد و خانگی در قالب تعاونی های مادرتخصصی(تعاونی های تامین نیاز) و بسترسازی تقنینی مناسب برای کمک به ایجاد و توسعه تعاونی های هلدینگی و هلدینگ های تعاونی موضوعی، برنامه ریزی و اقدام برای ایجاد تعاونی های زراعی در روستاها و بسترسازی برای یکپارچه سازی اراضی کشاورزی تحت مدیریت تعاونی ها(کلیه روستاییان در تعاونی های اراضی یکپارچه شده هم عضو و هم سهامدار و هم شاغل خواهند بود)، برنامه ریزی و اقدام برای ایجاد و توسعه تعاونی های انبوه سازی مسکن با استفاده از اراضی ملی و با رویکرد تولید مسکن ارزان و باکیفیت و حمایت از تعاونی های مسکن محله به منظور احیا و مرمت و بازسازی ساختمان های فرسوده بارویکرد هوشمندسازی،صنعتی سازی و سبزسازی ساختمان ها توجه کند.
 
موحد یادآور شد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم در حوزه توسعه اشتغال و کارآفرینی باید به مواردی مانند طراحی و اجرای طرح ملی"نهضت ظرفیت اسمی"(طراحی و اجرای بسته جامع مشوق ها در راستای کمک به احیای بنگاه های کسب و کار راکد و نیمه فعال با رویکرد تولید کالاها و خدمات بر اساس ظرفیت اسمی اعلام شده در مجوزهای رسمی آنها)، ارائه  کارت اعتباری یارانه ای مهارت آموزی و شغل یابی به کارجویان(کارت اعتباری هر کارجو به تناسب مدرک تحصیلی او به میزان مشخصی شارژ خواهد شد و کارجویان با استفاده از این کارت برای کسب آموزش های کارآفرینی و مهارت های فنی و حرفه ای و تامین هزینه های کاریابی اقدام خواهند نمود) و حمایت از حمایت از ارائه آموزش های کارآفرینی بر اساس الگوهای SIYB و  KAB و NFTE و... به کارجویان و علاقه مندان به کارآفرینی و طراحی و تنظیم بسته جامع مشوق های کازآفرینی و برنامه ریزی و اقدام برای توسعه مشاغل خرد و خانگی و حمایت از کارآفرینی خانوادگی با رویکرد توانمندسازی شاغلین خانگی از طریق عضویت آنان در شبکه های کسب و کار و ایجاد پیوند بین آنان و مراکز بزرگ عرضه و فروش توجه داشته باشد.
 
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اولویت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه رفاه اجتماعی گفت: برنامه ریزی و اقدام برای بازطراحی نظام آزمون وسع به منظور اعطای یارانه ها به افراد صرفا مستحق و نیازمند و جلوگیری از یارانه بگیری ثروتمندان، برنامه ریزی و اقدام برای هدایت یارانه ها به سمت توانمندسازی و اشتغال یارانه بگیران(هدایت منابع مالی یارانه ها برای ایجاد و توسعه مشاغل کوچک،خرید اوراق بهادار و حضور هدایت شده یارانه بگیران در بورس و ...)، برنامه ریزی و اقدام برای حضور همه بنگاه های موفق تحت پوشش شستا و سازمان بازنشستگی و سایر سازمان های اقتصادی فعال در حوزه وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی در بازار بورس از جمله مواردی است ک باید در دستور کار وزیر کار آینده قرار بگیرد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار