تابناک کهگیلویه و بویراحمد گزارش می دهد
منطقه سیلاب کلوار در مرز بین استان کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال واقع شده‌ است و از توابع شهرستان تازه تأسیس مارگون به شمار می‌رود .
کد خبر: ۹۹۹۷۵۶
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۰:۵۸ 09 October 2021

در نقطه صفر مرزی استان کهگیلویه و بویراحمد با چهارمحال و بختیاری منطقه‌ای بنام سیلاب و کلوار با 22 روستا و جمعیتی افزون بر 2 هزار و 800 نفر واقع شده و انگار عرق محرومیت در این نقطه از ایران زمین بنای خشک شدن ندارد.

به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، استاندار به همراه جمعی از مسئولان در اولین سفر کاری خود از منطقه محروم سیلاب کلوار از نمادهای بارز محرومیت و عدم توزیع عادلانه امکانات بازدید کرد.

منطقه سیلاب کلوار در مرز بین استان کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال واقع شده‌ است و از توابع شهرستان تازه تأسیس مارگون به شمار می‌رود .

از عمده مشکلات این منطقه می‌توان به عدم وجود جاده ارتباطی استاندارد اشاره کرد ، جاده ارتباطی منطقه سیلاب کلوار از شهر مارگون تا محل امامزاده شاه غالب علیه السلام به صورت آسفالت می‌باشد و بعد از این نقطه تا فاصله 16 کیلومتری بیش از 10 روستای این منطقه تا مرز چهارمحال و بختیاری از وجود جاده ارتباطی محروم هستند.

هم‌اکنون مسیر ارتباطی 14 کیلومتری از امامزاده شاه غالب تا منطقه چهارمحال و بختیاری با مشارکت بنیاد برکت با اعتباری بالغ بر 16 میلیارد تومان در حال زیرسازی است.

محمد نصیری راد مدیرکل راهداری استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: این مسیر ارتباطی به طول 14 کیلومتر با مشارکت 50 درصدی بنیاد برکت در حال احداث است.

وی از استاندار کهگیلویه و بویراحمد درخواست کرد برای تسریع در روند اجرایی پروژه با ستاد اجرایی رایزنی شود تا سهم مشارکت افزایش پیدا کند.

رضا روشن مجری پروژه آسفالت و بهسازی مسیر ارتباطی امامزاده شاه غالب به ادوار سیلاب کلوار اظهار داشت : این مسیر ارتباطی به طول 14 کیلومتر با اعتباری بالغ بر 16 میلیارد تومان نزدیک به سه ماه شروع شده‌ و در حال حاضر قریب به 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با ابراز گلایه از روند پرداخت اعتبارات، افزود: از کل مبلغ اعتبار در نظر گرفته شده تاکنون یک میلیارد تومان به ما پرداخت شده‌ است، که اگر اعتبارات به موقع تزریق شود امکان تحویل پیش از موعد مقرر نیز وجود دارد.

روشن با بیان اینکه نماینده شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون به صورت مستمر پیگیر اجرای این پروژه است، گفت: با پایان یافتن این پروژه می‌توانیم شاهد رشد و توسعه و تسهیل ارتباط بین مردم استان‌های چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد باشیم.

فیلم : آقای استاندار : روح پیامبر هم از وضع زنان سیلاب کلوار دلتنگ است

زندگی با همه مشکلات جریان دارد
با همه این مشکلات ، زندگی در ۲۲ روستای سیلاب و کلوار مارگون در نقطه صفر مرزی کهگیلویه و بویراحمد با چهارمحال و بختیاری با فقر، نداری و محرومیت جریان دارد.
معضل بیکاری این روزها به عنوان یکی از چالش‌های مهم پیش‌روی جوامع به شمار می‌رود، استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن منابع و ظرفیت‌های بسیار، متأسفانه به دلیل عدم توجه و مدیریت صحیح با معضل بیکاری دست و پنجه نرم می‌کند.

بی‌شک اگر به ظرفیت روستاها در استان کهگیلویه و بویراحمد توجه لازم صورت بگیرد شاهد رونق و توسعه زندگی روستایی خواهیم بود و از چالش‌های زیادی نظیر مهاجرت از روستا به شهر و ایجاد پدیده حاشیه نشینی و سایر آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کرد.

منطقه سیلاب کلوار در شهرستان مارگون با داشتن ظرفیت‌های مناسب کشاورزی و برخورداری از پتانسیل گیاهان دارویی و همچنین پرورش دام و طیور و آبزیان و ماهیان سردآبی می‌باشد.

وجود یک رودخانه جاری در منطقه سیلاب و کلوار که از کنار بارگاه مطهر امامزاده شاه غالب(ع) عبور می‌کند فرصت مناسبی را برای احداث طرح‌های پرورش ماهی و آبیاری اراضی دیم پیش روی مردم این منطقه قرار داده‌ است.

مردم روستاهای سیلاب کلوار نسبت به بی‌توجهی به ظرفیت‌های کشاورزی در منطقه گلایه‌مند بوده و در سفر استاندار و مسئولان به این منطقه خواستار حل مشکلات مربوط به بخش کشاورزی شدند.

الیاس تاج‌الدینی مدیرکل جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در جمع مردم روستاهای سیلاب و کلوار اظهار داشت : در استان با توجه به توپوگرافی منطقه باید به سمت باغداری در اراضی شیب‌دار برویم.

وی افزود : الگوی کشت در منطقه با رفتن به سمت و سوی کشت گیاهان دارویی تغییر بدهیم و باعث رونق و توسعه صنعت کشاورزی و اشتغال در روستاها باشیم.

همچنین به ظرفیت پرورش دام و طیور در منطقه اشاره کرد و گفت: روستاهای منطقه با توجه به وضعیت اشتغال زمینه مناسبی جهت پرورش دامداری و طیور دارد و می‌توان با استفاده از تسهیلات کم بهره در این زمینه گام‌های موثری برداریم.

تاج‌الدینی به ارتفاع اراضی کشاورزی و باغی نسبت به سطح رودخانه اشاره کرد و افزود: می‌توان با تزریق اعتبارات مالی لازم و ایجاد ایستگاه‌های پمپاژ آب از رودخانه مشکل آبیاری مزارع را برطرف کرد.

تاج‌الدینی در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در جاده ارتباطی بین مزارع بیان کرد: ظرف روزهای آینده کارشناسان سازمان جهت بررسی مشکلات به این منطقه فرستاده می‌شوند و موضوع را پیگیری خواهند کرد.

وی افزود: برای توسعه کشاورزی در منطقه سیلاب کلوار در آینده نزدیک یک خانه ترویج محصولات کشاورزی در یکی از روستاهای این منطقه راه‌اندازی خواهد شد.

اتصال مارگون به چهارمحال و بختیاری رؤیا یا واقعیت؟
منطقه سیلاب کلوار با 22 روستای بزرگ و کوچک از مناطق محروم استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار می‌رود که همواره محل مانور سیاسیون بوده و هرگاه سخن از محرومیت و فقر بوده یکی از نقاط مورد مثال منطقه سیلاب کلوار بوده‌ است.

این منطقه قریب به دو هزار نفر جمعیت ، 425 خانوار و دارای 22 پاره روستا می‌باشد ، این منطقه تا شهر مارگون مرکز شهرستان مارگون 70 کیلومتر فاصله دارد و در نزدیکی 10 کیلومتری شهرستان لردگان در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این بازدید گفت : توسعه هر منطقه‌ای منوط به دسترسی مردم به مناطق و امکانات بوده که با وجود مسیرهای ارتباطی استاندارد میسر خواهد بود.

سید علی احمدزاده با تاکید بر ضرورت تسریع در روند اجرایی پروژه ارتباطی شاه غالب به ادور ، اظهار داشت : تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا با تزریق اعتبار این مسیر تا استان چهارمحال و بختیاری آسفالت شود تا مردم برای دسترسی به امکانات در این استان که به منطقه نزدیک است زودتر به بهره‌برداری برسد.

وی بر استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای رفع مشکلات بهداشتی در این منطقه تأکید کرد و افزود : با توجه به فاصله این منطقه تا مناطق برخوردار از پزشک و مراکز درمانی لازم است که فعالیت پزشک و مراکز درمانی و بهداشتی در این منطقه مورد توجه مسئولان مربوطه قرار بگیرد.

احمدزاده با بیان اینکه یکی از اولویت‌های اصلی در دولت سیزدهم توجه به اشتغال است ، عنوان کرد : سرمایه‌گذار کارخانه سیمان مارگون وعده راه‌اندازی کارخانه دوم سیمان در منطقه مارگون با ظرفیت 500 نفر اشتغال را داده است و علاوه بر این یک شرکت حمل و نقل با ظرفیت اشتغال بالغ بر 350 نفر نیز احداث می‌شود.

نماینده عالی دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد : برای اشتغال از منابع طبیعی می‌خواهیم که زمینه بهره‌برداری مردم از منابع طبیعی را بدهند تا ضمن حفظ منابع طبیعی و گذر از تولید زغال که مخرب طبیعت است به اقتصاد و اشتغال روستائیان استان کمک شود.

احمدزاده ادامه داد : ما به عنوان نماینده دولت تمام تلاش خود را برای جلوگیری از استخدام نیروهای سفارشی و فله‌ای در ادارات و سازمان‌ها به کار خواهیم بست.

وی در ادامه از متقاضیان اشتغال درخواست نمود ، با مشارکت خود در طرح های اشتغال زایی خانگی و زود بازده با استفاده از تسهیلات کم بهره بانکی به موضوع اشتغال و رفع فقر کمک کنند.

فرماندار شهرستان مارگون هم اولویت اصلی در منطقه سیلاب کلوار را بهسازی و آسفالت جاده ارتباطی روستایی عنوان کرد و گفت : توپوگرافی منطقه و پراکندگی جمعیت سبب شده تا نحوه خدمات رسانی به منطقه را با مشکل مواجه کند.

باقر قائمی افزود : همواره اراده برای خدمت رسانی وجود داشته است ، اما برخی ضعف ‌ها مثل کمبود اعتبارات و پراکندگی مناطق باعث شده تا در برخی مناطق شاهد محرومیت و فقر باشیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار