بودجه بنیاد شهید و امور ایثارگران

فرامرز پژوه فعال سیاسی، اجتماعی و کارشناس حوزه نفت و‌گاز طی یادداشتی به بودجه بنیاد شهید و امور ایثارگران و احراز شفاف‌سازی مالی در بنیاد شهید و جلوگیری از هزینه‌کرد‌های مجهول برای زمینه‌سازی حمایت بیشتر از جانبازان و ایثارگران پرداخت.
کد خبر: ۱۱۷۴۸۷۴
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۶ 08 July 2024

بودجه بنیاد شهید و امور ایثارگران

تابناک کهگیلویه و بویراحمد، فرامرز پژوه فعال سیاسی، اجتماعی و کارشناس حوزه نفت و‌گاز طی یادداشتی به بودجه بنیاد شهید و امور ایثارگران و احراز شفاف‌سازی مالی در بنیاد شهید و جلوگیری از هزینه‌کرد‌های مجهول، همچنین زمینه‌سازی حمایت بیشتر از جانبازان و ایثارگران پرداخت.

امروز همه مردم این مرز و بوم، باید خود را مدیون همه شهدا، جانبازان و ایثارگران بدانند که در هر دوره‌ای از طول تاریخ، به ویژه در جنگ تحمیلی با کشور عراق، جان و جسم خود را برای دفاع از خاک سرزمینمقدس ایران از دست داده‌اند.

بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمانی دولتی در ایران است، که مسئولیتاصلی آن رسیدگی به امور جانبازان و خانواده‌هایجان‌باختگان در خلال جنگ ایران و عراق است. جامعه ایثارگری، جامعه نجیبی است. آنها در برههای از زمان که کشور به وجودشان نیاز داشت، جانشان را که عزیزترین سرمایهوجودی هر انسانی است با هدف صیانت از دین، آیین، مملک و ملت در طبق اخلاص گذاشتند و در نهایتبرخی شهید، اسیر و جانباز شدند. در سرتاسر جهان، تصویب قوانینبرای حمایت از رزمندگان و بازماندگان جنگ رویدادیمعمول است تا اینکشورها بتوانند برنامه‌ها و خدمات لازم را برای این گروه‌ها فراهم کنند.

این بنیاد با محدودیت‌های بودجه مواجه است و بخش قابل توجهی از آن برایهزینه‌های جاری کارمندان صرف شده است. این موضوع باعث محدودیت‌هایی در فراهم آوردن شرایط اقتصادی و رفاهی برای ایثارگران و جانبازان می‌شود. شرایط اقتصادی نامطلوب از این گروه تأثیر بسزاییبر داشته و برخی از آن‌ها به دلیل مشکلات جسمی ناشی از زمان خدمت در جبهه یادوران جانبازی، قادر به فعالیت کامل اقتصادی نیستند. حقوق بیشتر برایآن‌ها در این شرایط به تأخیر می‌افتد و غیرمنطقیبه نظر می‌رسد. 

بنیاد شهید و امور ایثارگران، که تعداد کارمندان آن ۷۶۱۱ نفر است، این تعداد کارمند، نشان دهنده فربه بودن و بهره‌وری پائین این نهاد همانند سایر سازمان‌های دولتی است. بخشی از بودجه این سازمان در عوض پرداخت به جانبازان و ایثارگران صرف هزینه‌های جاری، حقوق و دستمزد کارمندان وهزینهکردهای مجهول این سازمان می‌شود. برای مدیریت و عملکرد بهتر، مناسب بود مدیریت این سازمان را از کشورهای دیگر الگوبرداری می‌نمودیم.

طبق اطلاعات مربوط به بودجه بنیاد شهید و ایثارگران در پنج سال گذشته (شکل 1)، متوسط هزینه سالانه این نهاد 1.5 میلیارد دلار بوده و در کل بیشاز 60 میلیارد دلار برای این عزیزان در طول چهل سال گذشته صرف شده است. اما، انتقاداتی وجود دارد که چرا دولت ایران علاوه برهزینه‌های جاری، از دولت عراق جبران خسارات جنگی که به میزان بین242 تا 1100 میلیارد دلار ارزیمی‌رسد، مطالبه نمی کند.

چرا مركز امور حقوقي بين‌الملل-دعاوي حقوقي بين‌المللي ریاست جمهوری با دریافت بودجه چند صد میلیاردی از بیت‌المال (بودجه پنج سال اخیرشکل 2) پس از سی و هفت سال نتوانسته به نتایج مطلوب دست یابد؟ چرا فشار اقتصادی این هزینه‌ها بر دوش مردم و جانبازان و ایثارگران قرار می‌گیرد؟ چرا وضعیت معیشتی، رفاهی و روحی جانبازان و ایثارگراندر شرایط بد قرار دارد؟ باید دولتمردان و نمایندگان محترم پاسخگو باشند.

شکل 1: بودجه اختصاص یافته به بودجه بنیاد شهید و امور ایثارگران در پنج سال اخیر (هزار میلیارد ریال)

 

شکل 2: بودجه اختصاص یافته به مركز امور حقوقي بينالملل-دعاوي حقوقي بينالمللي در پنج سال اخیر (هزار میلیارد ریال)

نتیجه‌گیری:

بنیاد شهید و امور ایثارگران همانند سایر سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌ها به دلیلتعداد زیاد کارمندان و بروکراسی‌های اداری و به اصطلاح فربه بودن، از راندمان و بهره‌وری پائین برخوردار می‌باشد. این موضوع منجر به هدر رفتن سرمایه‌ها و عدم حمایت مناسب از جانبازان و ایثارگران عزیزشده است. دولت و مجلس شورای اسلامی برای کاهش فشار اقتصادی و کاهش تورم، باید بهینه‌سازیساختار این سازمان را هر چه سریعترانجام داده و نیز به دریافت حق قانونیمردم و کشور (غرامت) از دولت عراق اقدام کند.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار