به گزارش خبرنگار تابناک از کهگیلویه و بویراحمد، عصر امروز رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و با همراهی نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، از برخی مناطق روستایی شهرستان گچساران بازدید میدانی کردنذ.
آنگونه که مسئولان بازدید کننده عنوان کردند هدف از این بازدید، بررسی شرایط روستاهای بویراحمد گرمسیری شهرستان گچساران برای پایلوت اجرای طرح منظومههای روستایی موسوم به طرح ۴۰۴۰ است که قرار است در نهایت به ایجاد اشتغال روستایی و درآمد پایدار و در ادامه به مهاجرت معکوس به روستاها منجر شود.
بخش پایانی این بازدید برگزاری نشست پروژههای عمرانی منظومههای روستایی در فرمانداری شهرستان گچساران بود.
وجود نزدیک به ۱۴ هزار روستای محروم در کشور
رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست جلسه پروژههای عمرانی منظومه روستایی گچساران اظهار داشت: بیش از ۳۹ هزار روستا در کشور وجود دارد که از این تعداد نزدیک به ۱۴ هزار روستا از محرومیت رنج میبرند.
علی آقامحمدی ادامه داد: طرح ۴۰۴۰ (منظومه روستایی) هم اکنون در تعدادی از روستاهای کشور با اهداف رفع محرومیت و ارتقای کیفیت کار و زندگی روستائیان دست اجراست.
آقامحمدی با بیان اینکه این طرح یک سوم جمعیت روستایی کشور را تحت پوشش دارد گفت: در طرح ۴۰۴۰ بین نهادهای مرتبط توافق نامه تحول و رشد اقتصادی روستاها امضا شده است.
وی با اشاره به این نکته که در طرح منظومه روستایی برای نشان دادن ظرفیت روستاها ۱۰۰ روستا پیشرو را انتخاب کردند که باید در آنها کار انجام شود افزود: برای توسعه روستاهای کم برخوردار در قالب طرح منظومه روستایی تمام دستگاههای مربوطه اعم از بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام و. پای کار آمدند.
آقا محمدی با بیان این نکته که حمایت از اشتغال روستایی و توانمند سازی روستاها اولویت نظام است، اظهار داشت: از کسانی که قصد راه اندازی کسب و کار در روستاها را داشته باشند، حمایت میشود.
آقا محمدی طرح ۴۰۴۰ را یک طرح توانمندسازی و تحول ساز در روستاهای کم برخوردار کشور دانست و گفت: این طرح به صورت منسجم اجرا میشود که هدف آن رفع بیکاری و مبنای آن هم کمک به دولتهاست و در این استان هم به صورت پایلوت در شهرستان گچساران اجرایی میشود.
بویراحمد گرمسیری پایلوت منظومه های روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با اشاره به تجربه موفق مدیریت ساماندهی و نوسازی بافت فرسوده گچساران، از مدیران دستگاههای خدمات رسان و دیگر دستگاههایی که در موفقیت طرح پایلوت بنیاد مسکن نقش دارند خواست که به صورت جدی پای کار باشند تا این طرح در سریعترین زمان ممکن به بهره برداری برسد.
غلام رضا تاجگردون گفت : حضور مسئولان ارشد بنیاد مسکن در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان حمایت کامل از این طرح است و اگر این طرح در بویراحمد گرمسیری موفق باشد در دیگر نقاط استان هم اجرا خواهد شد.
تاجگردون با بیان این موضوع که این منظومه با محوریت بنیاد مسکن، حمایت بنیاد مستضعفان و همکاری دولت انجام میشود افزود: مشکلاتی وجود دارد که باید خود ما تلاش کنیم این مشکلات را حل و طرح را به سرانجام برسانیم که پس از موفقیت بتوانیم آن را به دیگر مناطق استان و کشور گسترش دهیم.
تاجگردون بابیان اینکه طرح منظومه روستایی با هدف ایجاد اشتغال و توسعه اقتصاد روستاها در کشور اجرا شد گفت: اجرای طرح منظومه روستایی در دهستان بویراحمد گرمسیر بسیار آسانتر است، زیرا در این مناطق ظرفیتها و پتانسیلهای مناسبی وجود دارد.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دهستان بویراحمد گرمسیری به عنوان پایلوت منظومه روستایی و اجرای طرح ۴۰۴۰ انتخابات شد.
وی با اشاره به این نکته که بویراحمد گرمسیری برای این طرح هدفمند انتخاب شده است افزود: در این منطقه جوانان بیکار زیادی وجود دارند ضمن اینکه تواناییهای بالقوه زیادی وجود دارد که باید بالفعل شوند.
اجرای طرح منظومه های روستایی در ۱۲۰۰ روستای کشور
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران گفت: متوسط اجرای طرح هادی روستاها در کشور ۶۳ درصد است در حالی که در گچساران این ضریب ۸۳ درصد است که نشان دهنده اجرای موفق طرحهای عمران و آبادانی در این شهرستان است.
غلامرضا صالحی یکی از موضوعات مهم در روستاها را اشتغال و درآمد پایدار عنوان کرد و گفت: اجرای منظومههای روستایی در صورت مصوب شدن در شورای برنامه ریزی استان در شهرستان گچساران اعتبارات لازم هم در بحث مطالعات و هم در بحث اجرا تامین میشود.
صالحی افزود : تکمیل پروژه های آسفالت روستایی اضافه بر سهمیه قیر تخصیص داده شده و همچنین مقاوم سازی خانههای روستایی در این شهرستان در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی در پایان گفت: تاکنون طرح منظومههای روستایی در ۱ هزار و ۲۰۰ روستای کشور به صورت پایلوت در بخشهای مختلف برخی استانها اجرا شده است.
انتهای پیام/س