تابناک گزارش می‌دهد| طرح اولویت دار رئیس جمهور در کهگیلویه و بویراحمد، درگیر اما و اگر/ بروکراسی اداری و مردمی سازی حلقه های مفقوده نهضت توسعه فضاهای آموزشی

گروه استان‌ها - روند عملیاتی طرح نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی به عنوان یکی از طرح‌های اولویت دار رئیس جمهور در کهگیلویه و بویراحمد مورد انتقاد استاندار قرار گرفت.
کد خبر: ۱۲۰۱۱۵۶
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۴ 26 May 2025

تابناک گزارش می‌دهد| طرح اولویت دار رئیس جمهور در کهگیلویه و بویراحمد، درگیر اما و اگر/ بروکراسی اداری و مردمی سازی حلقه های مفقوده نهضت توسعه فضاهای آموزشی

به گزارش خبرنگار تابناک از کهگیلویه و بویراحمد ، روز گذشته نشست شورای آموزش و پرورش این استان به ریاست استاندار و با دو دستور کار بررسی روند اجرایی طرح مهم و اولویت دار رئیس جمهور یعنی نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی و همچنین پروژه مهر برگزار شد.

عمده این نشست به بحث و بررسی آخرین وضعیت طرح نهضت عدالت در توسعه فضا‌های آموزشی گذشت.

طرح اولویت دار رئیس جمهور با اما، اگر و آیا! به نتیجه نمی‌رسد!

اهمیت این طرح برای استاندار کهگیلویه و بویراحمد به گونه‌ای بوده که از همان ابتدا خواستار برگزاری هفتگی نشست‌های پیگیری روند اجرایی آن شده بود، اما با نظر اعضای شورای آموزش و پرورش، جلسات پیگیری به هر دو هفته یک بار تغییر پیدا کرد.

استاندار در این نشست با برقراری جلسه وبیناری تک تک پروژه‌های شهرستانی را از فرمانداران پیگیری کرد که در بسیاری موارد فرمانداران با تذکرات جدی و کم سابقه استاندار مواجه شدند.

رحمانی پس از شنیدن توضیحات فرمانداران اظهار داشت: عمق مشکلات تاریخی ما در حوزه فضای آموزشی زیاد است.

وی با بیان این نکته که یک درصد جمعیت کشور را داریم، اما ۱۰ درصد هدف طرح رئیس جمهور هستیم و ۱۵ درصد منابع هم به ما اختصاص می‌یابد، گفت: قصد ما کتمان کار‌های انجام شده نیست، اما این یک فرصت طلایی برای استانی مانند کهگیلویه و بویراحمد است که از این عقب ماندگی تاریخی جدا شویم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: به دلیل اولویت این طرح شخصا مصوبه را به همه فرمانداران ابلاغ کردم و برای ما یکی از مهمترین ملاک‌های ارزیابی فرمانداران ، عملکرد آن ها در اجرای این طرح است . باید هر کس سهم و مسئولیت و جزئیات اطلاعات را دقیق داشته باشد.

وی با انتقاد و تذکر به برخی فرمانداران به دلیل عدم اطلاع دقیق از جزئیات اجرای پروژه‌ها خطاب به آن‌ها گفت: با اما، اگر و آیا این طرح‌ها به سرانجام نمی‌رسد و باید همه فرمانداران ضمن نظارت دقیق بر اجرای طرح، با تشکیل شورای آموزش و پرورش در شهرستان‌ها در خصوص طرح رئیس جمهور با جدیت پیگیر این مهم باشند.

استاندار در این بخش ازسخنان خود با تذکر جدی به فرمانداران و دیگر اعضای نشست اظهار داشت: در جلسه آینده هیچ کس با اطلاعات ناقص، حق ورود به جلسه را ندارد.

مردمی سازی، شاه کلید طرح رئیس جمهور 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از سخنان خود به نکته مهم طرح اشاره کرد و گفت: آنچه مد نظر رئیس جمهور در اجرای این طرح است، مردمی سازی اجرای آن است که باید فرمانداران در این زمینه دقت و تلاش داشته باشند.

 رحمانی ادامه داد : میزان و مصداق مردمی سازی اجرای طرح در همه شهرستان‌ها باید مشخص باشد و محوریت کلی در استان با استاندار و در شهرستان‌ها هم با فرمانداران است ضمن اینکه مسئولیت جمعبندی و ارائه اطلاعات به شورا با مدیر کل نوسازی خواهد بود.

استاندار با تاکید مجدد بر تلاش جدی همه اعضای نشست مرتبط با اجرای طرح نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی گفت: لازم است به همه جزییات توجه شود و هر کس نمی‌تواندبا این شرایط هماهنگ شود، اعلام کند تا تکلیف خود را بدانیم.

طرح در پیچ و خم بروکراسی اداری

نماینده بنیاد علوی به عنوان یکی از مجریان اجرای طرح نهضت عدالت در توسعه فضا‌های آموزشی گفت: این بنیاد طرح را به دو موضوع مدارس مقیاس کوچک و مقیاس بزرگ تقسیم و دستورالعمل و نحوه اجرای پروژه‌ها را برنامه ریزی کرده است که در مورد مدارس بزرگ مقیاس اولویت ما کمک گرفتن از خیرین بوده است.

نماینده بنیاد در این نشست ادامه داد: دغدغه آموزش و پرورش استاندارد سازی فضا‌ها بود که برای هر مدرسه اکنون ۲۰۰ متر اضافه بر استاندارد نوسازی ساخته می‌شود و تلاش شده که کار باکیفیت هر چه تمام‌تر اجرا شود.

اردشیری با اشاره به سهم این بنیاد در طرح مذکور افزود: در بویراحمد ۱۰، چرام ۵، کهگیلویه ۳، گچساران ۲، دنا ۲، مارگون ۵ و بهمئی هم ۲ مدرسه را بنیاد علوی متعهد ساخت شده است.

وی با بیان این نکته که همه پروژه‌ها به مناقصه رفته و از روز شنبه آمادگی شروع عملیات اجرایی را داریم، گفت: آمادگی کلنگ زنی هر روز یک پروژه را داریم، اما متاسفانه تاکنون درگیر بروکراسی اداری شده‌ایم و همین باعث عقب افتادن عملیات اجرایی شده است.

اردشیری با بیان این نکته که آمادگی صنعتی سازی مدارس بزرگ مقیاس را داریم افزود: اگر قرار باشد ما هر روز یک کلنگ زنی داشته باشیم باید زمین آماده باشد این در حالی است که هنوز هیچ زمینی تحویل نگرفته‌ایم.

وی گفت: قرار بر مردمی سازی این روژه‌ها بود، اما می‌بینیم که برخی مشکلات وجود دارد و فرهنگ سازی برای مشارکت انجام نشده است.

تابناک گزارش می‌دهد: طرح اولویت دار رئیس جمهور در گیر و دار ، اما ، اگر و آیا!

در اجرای طرح نسبت به کشور جلو هستیم 

مدیر کل نوسازی مدارس استان هم در این نشست ضمن بیان برخی جزئیات گفت : استان ما در خصوص روند اجرایی طرح رئیس جمهور تاکنون بیش از سه هزار میلیارد ریال اقدام کرده است که نسبت به بسیاری از استان‌ها جلوتر است.

حسینی نیک ادامه داد: انتظار از شهرداری‌ها این است که در خصوص طرح رییس جمهور همکاری کنند و برای گرفتن عوارض اصرار زیاد نداشته باشند و اجازه دهند این پروژه‌ها وارد روند اجرایی شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: به دلیل کمبود نیروی فنی در بنیاد علوی، تعدادی نیرو در کنار بنیاد گذاشته‌ایم.

حسینی نیک همچنین توضیح داد: در مورد زمین ، هر مدرسه‌ای فضای خالی برای اجرای طرح نداشته باشد مدارس سنگی و قدیمی موجود را تخریب می‌کنیم.

 ۲۵ خردادماه ضرب العجل برای تعیین تکلیف همه پروژه ها + فیلم

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در بخش پایانی و جمع بندی نشست گفت: این روند برای سال تحصیلی جدید کافی نیست و دستگاه‌های اجرایی با تمام توان برای تسریع در تکمیل پروژه‌ها اقدام کنند.

یدالله رحمانی افزود : در آخرین سهمیه‌ای که به استان ما اختصاص یافت، ۱۰۶ مدرسه سنگی، ۶۰ مدرسه کانکسی، ۶ مدرسه تخریبی-بازسازی غیرسنگی و ۱۸ مدرسه نیمه‌تمام وجود داشت که در مجموع به ۱۹۰ پروژه آموزشی می‌رسد.

وی به لزوم توجه به اجرای مرحله اول طرح نهضت عدالت در فضای آموزشی اشاره کرد و گفت: از ۱۰۶ مدرسه سنگی، سازمان نوسازی مدارس برای ۴۷ مورد قرارداد منعقد کرده و عملیات اجرایی آنها آغاز شده است. همچنین از ۳۳ مدرسه‌ای که زیر نظر بنیاد علوی است، برای ۵ مورد پیمانکار انتخاب شده و قرارداد سه مورد به امضا رسیده است. برای سایر پروژه‌ها نیز مناقصه در حال برگزاری است.

وی ادامه داد: بسیج سازندگی نیز مسئولیت احداث ۱۶ مدرسه را بر عهده دارد. برنامه‌ریزی شده تا انتخاب پیمانکاران تمامی این پروژه‌ها تا ۲۵ خردادماه نهایی شود و پس از آن، فرمانداران و روسای شهرستان‌ها متولی اصلی پیگیری اجرای طرح‌ها خواهند بود.

 
/س/
آخرین اخبار