در شورای اداری عنوان شد:

«فواد» در راه کهگیلویه و بویراحمد؛ پایان عصر «برو فردا بیا» در ادارات؟

گروه استان‌ها - رئیس مرکز ملی بازرسی سازمان اداری و استخدامی کشور با اعلام راه‌اندازی سامانه فوریت‌های اداری در استان، از نارضایتی گسترده مردم نسبت به کیفیت خدمات اداری خبر داد و گفت: ۸۰ درصد مشکلات ارباب‌رجوع به بی‌نظمی، ضعف پاسخگویی و کیفیت پایین خدمات بازمی‌گردد.
کد خبر: ۱۲۲۴۹۲۲
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۱۷ 21 June 2026

«فواد» در راه کهگیلویه و بویراحمد؛ پایان عصر «برو فردا بیا» در ادارات؟

به گزارش خبرنگار تابناک در استان کهگیلویه و بویراحمد، «کامل داوودی»، سرپرست مرکز فوریت‌های اداری (فواد) و رئیس مرکز ملی بازرسی سازمان اداری و استخدامی کشور در نشست شورای اداری کهگیلویه و بویراحمد، با اشاره به اهمیت نظام اداری در افزایش رضایتمندی عمومی، اظهار کرد: دشمنان کشور همواره تلاش کرده‌اند از نقاطی که موجب نارضایتی مردم می‌شود برای ضربه زدن به سرمایه اجتماعی نظام استفاده کنند و در این میان، نظام اداری یکی از مهم‌ترین حوزه‌های هدف است.

وی افزود: بررسی‌های انجام شده در سطح کشور نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از نارضایتی شهروندان به نحوه ارائه خدمات در ادارات، کیفیت پاسخگویی، نظم و انضباط اداری و رعایت کرامت انسانی بازمی‌گردد.

«فواد» در راه کهگیلویه و بویراحمد؛ پایان عصر «برو فردا بیا» در ادارات؟

۸۰ درصد مشکلات مردم به کیفیت خدمات اداری مربوط است

داوودی با اشاره به نتایج پیمایش‌های ملی انجام شده در سال‌های اخیر گفت: بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده، حدود ۸۰ درصد مشکلات و گلایه‌های مردم در مراجعه به دستگاه‌های اجرایی، ناشی از نحوه ارائه خدمات، بی‌نظمی و ضعف در پاسخگویی است.

وی ادامه داد: مراجعات مکرر، معطلی‌های طولانی، خالی بودن باجه‌های خدمت‌رسانی، تأخیر‌های بدون دلیل در انجام امور، نبود پاسخگویی مناسب و ضعف در اطلاع‌رسانی از مهم‌ترین دغدغه‌های شهروندان در مراجعه به ادارات است.

این مقام مسئول تصریح کرد: بسیاری از مردم هنگام مراجعه به دستگاه‌های اجرایی نمی‌دانند چه مدارکی نیاز دارند، چه فرآیندی باید طی شود و چه مدت زمانی برای دریافت خدمت لازم است و همین ابهام‌ها موجب افزایش نارضایتی می‌شود.

«فواد» در راه کهگیلویه و بویراحمد؛ پایان عصر «برو فردا بیا» در ادارات؟

دولت الکترونیک؛ هزینه‌های زیاد و رضایت کم

وی با انتقاد از برخی نارسایی‌ها در حوزه خدمات الکترونیک افزود: با وجود سرمایه‌گذاری گسترده در دولت الکترونیک، هنوز بخش قابل توجهی از سامانه‌ها، وب‌سرویس‌ها و تلفن‌های گویا با مشکلات جدی مواجه هستند.

داوودی اظهار کرد: در بسیاری از موارد سامانه‌ها به‌روز نیستند، اطلاعات ناقص ارائه می‌شود و شهروندان ناچار به مراجعه حضوری می‌شوند؛ موضوعی که عملاً فلسفه دولت الکترونیک را زیر سؤال می‌برد.

وی با اشاره به برخی مصادیق نارضایتی مردمی گفت: تأخیر در آغاز ساعت کاری، تعطیلی زودهنگام ادارات، رعایت نشدن کرامت ارباب‌رجوع، نبود شفافیت در قوانین و مقررات و اطلاع‌رسانی ناقص از جمله مواردی است که موجب گلایه مردم شده است.

«فواد» در راه کهگیلویه و بویراحمد؛ پایان عصر «برو فردا بیا» در ادارات؟

«فواد» برای رسیدگی فوری به مشکلات اداری راه‌اندازی شد

رئیس مرکز ملی بازرسی سازمان اداری و استخدامی کشور با تشریح اهداف سامانه «فواد» گفت: این سامانه بر سه محور اصلی پایداری خدمت، سرعت خدمت و کرامت انسانی طراحی شده و هدف آن رسیدگی سریع و مؤثر به شکایات مرتبط با کیفیت خدمات اداری است.

وی افزود: در این سامانه هر شکایتی پذیرفته نمی‌شود و تنها موضوعاتی که به نظم، کیفیت و نحوه ارائه خدمات اداری مربوط باشد پس از بررسی اولیه وارد چرخه رسیدگی خواهد شد.

داوودی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این سامانه، کاهش چشمگیر زمان رسیدگی به شکایات و ایجاد امکان پایش مستمر وضعیت خدمات در سراسر کشور است.

«فواد» در راه کهگیلویه و بویراحمد؛ پایان عصر «برو فردا بیا» در ادارات؟

نظارت لحظه‌ای استانداران بر عملکرد دستگاه‌ها

وی با اشاره به قابلیت‌های مدیریتی سامانه فواد اظهار کرد: نقشه‌های تحلیلی و حرارتی این سامانه به‌صورت مستمر وضعیت دستگاه‌ها، شهرستان‌ها و استان‌ها را از نظر میزان شکایات و نوع مشکلات مشخص می‌کند.

داوودی افزود: استانداران و مدیران ارشد استان‌ها می‌توانند به‌صورت لحظه‌ای وضعیت دستگاه‌های اجرایی را رصد کرده و بر اساس داده‌های موجود درباره تشویق، تنبیه، ارزیابی عملکرد و حتی تصمیمات مدیریتی اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: در مدل جدید، مسئولیت پاسخگویی به شکایات بر عهده واحد‌های بازرسی دستگاه‌ها در سطح ملی خواهد بود تا از بروز تعارض منافع و کاهش اثربخشی رسیدگی‌ها جلوگیری شود.

«فواد» در راه کهگیلویه و بویراحمد؛ پایان عصر «برو فردا بیا» در ادارات؟

بسیاری از مدیران حتی خدمات شناسه‌دار دستگاه خود را نمی‌شناسند

این مقام مسئول با انتقاد از ضعف شناخت برخی مدیران نسبت به فرآیند‌های خدماتی دستگاه‌های خود گفت: در برخی استان‌ها مشاهده کردیم که حتی مدیران ارشد از خدمات شناسه‌دار دستگاه متبوع خود اطلاع کافی ندارند.

وی تأکید کرد: اصلاح فرآیندها، کاهش ابهامات، ساده‌سازی مراحل ارائه خدمات و آشنایی مدیران با فرآیند‌های اصلی دستگاه‌ها می‌تواند بخش قابل توجهی از مشکلات مردم را برطرف کند.

داوودی اضافه کرد: هدف ما ایجاد بار کاری جدید برای دستگاه‌ها نیست؛ بلکه می‌خواهیم همان خدمات موجود با کیفیت، سرعت و احترام بیشتری به مردم ارائه شود.

داوودی در پایان تأکید کرد: مردم شایسته بهترین خدمات هستند و هر اندازه رضایتمندی آنان از عملکرد نظام اداری افزایش یابد، سرمایه اجتماعی کشور نیز تقویت خواهد شد و فرصت سوءاستفاده دشمنان از نارضایتی‌های عمومی کاهش می‌یابد.

انتهای پیام/

آخرین اخبار