رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲۳ هزار هکتار از اراضی دیم زیردست سد چمشیر، در این استان آبی می‌شوند.
کد خبر: ۱۰۸۸۰۱۷
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۲ 18 January 2023

به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد، سید علی معتمدی‌پور در جمع خبرنگاران با اشاره به طرح برخی انتقادات و مخالفت‌ها با سد چم‌شیر گچساران اظهار کرد: احداث این سد کشاورزی منطقه گچساران را متحول می‌کند و این سازمان به طور کامل حامی و موافق احداث و بهره‌برداری از این سد مهم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: ۱۲۵ میلیون متر مکعب از آب ذخیره شده پشت سد چمشیر سهم استان کهگیلویه و بویراحمد است که ۶۵.۶ میلیون متر مکعب آن سهم بخش کشاورزی است که عدد قابل توجهی است.

وی با بیان اینکه ۲۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر پوشش آبیاری از این سد قرار می‌گیرند، ادامه داد: در فاز اول ۹ هزار هکتار و در فازهای بعدی نیز مطالعات توسعه اراضی تحت پوشش آبیاری‌های نوین انجام خواهد شد.

 

وی دشت‌های سرآبننیز، خربل،دشت‌گل، باباکلان، دشت گازال، دشت گز، دشت بی‌بی‌حکیمه، آب‌گندی، چهارتنگ، آب‌شیرین، بی‌بی‌جان‌اباد، ماهور باشت و در مجموع اراضی کشاورزی ۱۸ دشت از مزایای این سد بهره‌مند خواهند شد.

معتمدی‌پور با بیان اینکه سد چمشیر روی سرشاخه‌های اصلی رودخانه زهره بنا شده، تصریح کرد: علاوه بر تولید برق و رونق صنعت گردشگری، زیر کشت بردن اراضی کشاورزی، ایجاد زیرساخت‌های تولید صنعت آبزیان و صنایع وابسته، تلطیف آب و هوا، جلوگیری از فرسایش خاک، تقویت سفره‌های زیرزمینی، کنترل سیلاب‌ها، احیای پوشش گیاهی و کاهش چرای دام، احیای حیات‌وحش و پوشش جانوری و گیاهی، کنترل شوری آب رودخانه زهره، احیای اراضی پایین‌دست، اشتغال و رفاه بیشتر عشایر منطقه از جمله مزایای این سد بزرگ در منطقه گچساران است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد استفاده از آب ذخیره شده پشت این سد را برای آبیاری اراضی کشاورزی استان‌های خوزستان و بوشهر و کمک به تامین امنیت غذایی کشور را از دیگر مزایای احداث این سد برشمرد.

وی یادآور شد: این سد با ارتفاع ۱۵۱ متر از تراز پی بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی ایران بوده که دارای مخزن ۲٫۳ میلیارد مکعب، دریاچه‌ای به طول ۴۸ کیلومتر و مساحت دریاچه ۵۱ کیلومتر مربع در تراز نرمال است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار