کارشناس مسئول معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به در پیش بودن شب یلدا گفت: بی‌تردید مصرف مواد غذایی مفید و سالم، خاطرات زیباتر و ماندگارتری از چله نشینی در ذهن‌ها به یادگار خواهد گذاشت.
کد خبر: ۱۰۱۷۳۳۷
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۰ 21 December 2021

تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: آیدا غفاری بیان کرد: یلدا بخشی از تمدن ایران است و چه مطلوب است که بتوان در ساعات شب یلدا از کنار هم بودن لذت برد، اما باید توجه داشت که مصرف برخی از خوراکی‌های مرسوم در شب چله، علاوه بر وارد کردن بار مالی، باعث مشکلات گوارشی نیز می‌شود، لذا باید مراعات کرد تا خاطرات خوب و دل‌نشینی از چله نشینی امسال در دفتر اذهان به یادگار بماند.

 

وی ادامه داد: اگر در میهمانی تنوع در پذیرایی وجود دارد، دقت شود که برای حفظ سلامتی، مصرف میوه‌ها در اولویت اول و مصرف آجیل در اولویت دوم قرار گیرد و در صورت تهیه شیرینی، از نوع غیرخامه‌ای با اندازه کوچک خریداری شود تا میهمانانی که علاقه به مصرف شیرینی دارند، در درجه سوم آن را انتخاب کنند.

وی تاکید کرد: آجیل‌ها جزو تنقلات مرسوم در شب یلداست که در مصرف آن‌ها نباید زیاده‌روی کرد و ترجیحا آجیل‌های بدون نمک و خام مصرف شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف ماهی همراه هندوانه میتواند باعث اسپاسم گوارشی شود، خاطر نشان کرد: هندوانه یکی از فرهنگ ایرانیان در شب یلدا است که نباید در مصرف آن زیاده روی کرد، لذا اگر هندوانه در شب یلدا مصرف می‌شود، اندک باشد و البته باید توجه داشت که همزمان با ماهی مصرف نشود چرا که منجر به درد‌های شدید و حاد در سیستم گوارش می‌شود.

وی با تاکید بر این نکته که باید مراقب کودکان بود که در مصرف مواد شیرین زیاده روی نکنند، اضافه کرد: از جمله نکات مهم، توجه به تهیه و تغذیه به موقع و سر ساعت غذای کودکان است تا به علت گرسنگی مجبور به مصرف شیرینی و شکلات و... نشوند.

غفاری با توصیه بر این نکته که در شب یلدا و شب‌های متصل به آن، نباید یکدیگر را به اصرار ملزم به مصرف غذا و شام کرد، اظهار کرد: برخی از افراد به ویژه افراد میان‌سال و سالمند، ممکن است به دلیل وضعیت سلامتی یا بیماری، رژیم‌های خاصی داشته باشند و تعارف بیش از حد، آن‌ها را مجبور به مصرف بیش از حد کند که نه تنها برایشان مفید نیست، بلکه ممکن است باعث ناراحتی جسمانی آن‌ها نیز بشود.

کارشناس مسئول اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک توصیه کرد: لبو و کدو حلوایی از گزینه‌های بسیار خوب شب یلدا با ارزش تغذیه‌ای بالا و‌ قیمت مناسب هستند و نوشیدن چای زعفرانی، چای دارچینی، زنجبیلی و چای هل دار در استکان و فنجان‌های متوسط از گزینه‌های پذیرایی بسیار خوب در شب یلدا می‌باشند.

وی تاکید کرد: هنگام مصرف چای و دمنوش ها، در کنار قند، کشمش یا توت خشک یا خرما نیز قرار داده شود تا میهمانان از آن به جای قند استفاده کنند، البته میهمانان چاق یا دیابتی سعی کنند چای را با کمی توت بنوشند.

بنابر گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، دورهمی‌ها به اقتضای شرایط متفاوت از سال‌های قبل برگزار می‌شوند و خوشبختانه بسیاری از افراد پروتکل‌های بهداشتی را به خوبی رعایت می‌کنند که از آن‌ها قدردانی می‌کنیم و از مردم می‌خواهیم این سیر کاهش کرونا را با دورهمی حضوری یلدایی از بین نبرند و همچنین سعی کنند با مصرف غذا‌های مفید، خاطره‌ای به یاد ماندنی از طولانی‌ترین شب سال در ذهن‌ها به یادگار بگذارند.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار