تشکلهای زیستی استان فارس در مکاتبه ای با استاندار خواستار پیگیری حق‌آبه زیستی رودخانه کر و تالابهای سه گانه بین المللی کمجان، طشک و بختگان در فارس شدند.
کد خبر: ۲۱۹۹۲۰
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰ 27 April 2016
تابناک فارس به نقل از مهر:در این نامه آمده است: با عنایت به دغدغده مقام معظم رهبری و تذکرات مکرر ایشان به مسئولین در رابطه با محیط زیست و شعارهای محیط زیستی دولت تدبیر و امید، جمعی از فعالین محیط زیست و سازمانهای مردم نهاد، علاقه مند به سلامت طبیعت که شاخصه ی سلامت جامعه انسانی را در ارتباط مستقیم با سلامت طبیعت میدانند ، بی تفاوتی هایی که از سوی متولیان آب نسبت به اجرای بند سه مصوبه هیات وزیران مورخه ۱۳۹۴/۴/۲به استناد اصل یکصدو سی و هشت قانون اساسی و همچنین مصوبات استانی جهت حصول و تحقق بخشیدن به این امر را اعلام میداریم.

این جمع معتقد هستند عدم تحقق حق‌آبه زیستی و سد سازی بی رویه در استان نیمه خشک فارس پیامد های عدیده ای را که ذیلا به چند نکته اولویت دار ان اشاره میشود در بر خواهد داشت.

-۱افزایش تبخیر آب پشت سدها، که به دلیل تبخیر شدید در آب و هوای فارس همان حداقل آب موجود در پشت سدها در معرض خطر قرار می گردد.

-۲خشکاندن مسیر اصلی رودخانه ها، که منجر به کاهش شدید و بیش از حد اب تجدید پذیر سفره های زیر زمینی و شوری انها گردیده است.

-۳در نتیجه ی انحراف غیر اصولی مسیر سیلابها و عدم انتقال گل و لای ابرفتی به اراضی زراعی ، کاهش حاصلخیزی اراضی کشاورزی خصوصا حاشیه رودخانه ها را در پی خواهد داشت.

-۴الودگی ابهای راکد پشت سد ها که سلامت اب و مصرف کنندگان را تهدید می نماید.

-۵نابودی تالابها و دریاچه ها که حیات انها شاخصه تامین سلامت جامعه انسانی میباشد.

چنانچه هر کجا سلامت طبیعت خصوصا زیست بومهای تالابی ودر یاچه ای با مخاطره روبرو شده ،شاهد شیوع و جهش چند برابری بیماری های خاص (صعب العلاج، لاعلاج)بوده ایم که بیش از دستاورد های توسعه ای هزینه ی رفع معضلات و آسیبها را برای کشور ما در بر داشته است، وبه وضوح در حوزه رودخانه کر شاهد این چالش و اسیبهای وحشتناک اجتماعی ، اقتصادی هستیم.

۶-تحمیل مهاجرت اجباری که نمونه بارز آن را در حوزه آبی رودخانه کر از بخش کربال تا شهرستانهای خرامه، نیریز و استهبان شاهد هستیم، که به دلیل خشکاندن مسیر اصلی رودخانه کر، تولیدکنندگان بخشهای مختلف دامی ،زراعی و باغی را اواره و سر گردان شهر های مجاور نموده اند و تبعات این نوع مهاجرت بر کسی پوشیده نیست.

-۷نابودی زیستمندان مسیر رودخانه ها و تالابها که منبع سرشار درامد و اشتغال برای حاشیه نشینان و جوامع محلی و در نهایت ثبات استان و کشور میباشد.

-۸گسترش تصرف غیر مجاز اراضی بستر و حریم تالابها و رود خانه ها و سایر پهنه های ابی که از مصادیق جدید زمین خواری میباشد.

-۹تغییر غیر مجاز کار بری اراضی زراعی و غیر زراعی حاشیه تالابها.

-۱۰عدم تهیه و ارایه الگوی کاشت محصولات زراعی مناسب با اقلیم خشک استان فارس و جلو گیری از کاشت گیاهان با نیاز ابی بالا.

در نهایت خواستار اقدام پیگیرانه حضرتعالی در رابطه با تامین حق ابه زیستی دومین پهنه ابی داخلی ایران در استان فارس که همان تالابهای سه گانه و بین المللی کمجان، طشک و بختگان که مکررا از دستگاه های متولی اصرار بر تامین اب انها شده ، میباشیم. امید است به لطف حضرتعالی محقق شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار