کد خبر: ۲۴۴۱۰۰
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۶ 11 June 2016
امروز روزگار دیگری فرا رسیده است و انسان دریافته که استفاده از طبیعت اندازه‌ای دارد و اگر با برخی رفتارهای خود به تعادل آن آسیب برسانیم علاوه بر آلودگی محیط زیست با کمبود منابع طبیعی نیز روبه‌رو می‌شویم.

به گزارش تابناک مازندران، حفاظت از محیط زیست در روزگار گذشته واژه ای بود که شاید کمتر به گوشمان خورده بود و در آن زمان نیز کمتر کسی نگران طبیعت و محیط زیست به نظر می‌رسد.

تمامی انسان‌ها در گذشته با تصور بر اینکه می‌توانند آزادانه از منابع استفاده کنند به رفاه بیشتر فکر می‌کردند و به طور معمول سهم آیندگان نادیده گرفته می‌شد.

همچنین خطرات زیست محیطی فراوانی انسان ها را مانند باران های اسیدی، تخریب لایه ازون، گرم شدن هوای كره زمین و ذوب شدن یخ های قطب تهدید می‌کند كه می تواند موجب فرو رفتن بخشی از سواحل به زیر آب باشد.

داریوش عبادی رئیس سمن‌های استان مازندران در گفت‌و‌گو با ایسنا، اظهار کرد:  با توجه به اهمیت این موضوع یک روز به نام روز جهانی محیط زیست نامگذاری شده است تا انسان‌ها بتوانند با حفظ محیط پیرامون خود از تخریب آن جلوگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 4 عامل اصلی آب، هوا، خاک و گیاه که به عنوان زیربنای محیط زیست به حساب می‌آیند با تهدید روبرو هستند، تصریح کرد: این 4 عنصر به شیوه‌ها و دلایل مختلفی در هر روز آلوده می‌شوند یا سطح کیفی آنها تنزل پیدا می‌کند.

رئیس سمن‌های محیط زیستی استان مازندران افزود: این 4 عنصر به عنوان عناصری هستند که تمام زیستگاه‌های موجودات زنده را تشکیل می‌دهند و به عنوان زیستگاه اصلی بشر محسوب می‌شوند و هرزمان این عناصر جایگاه خود را از دست دهند در واقع موجودات زنده مانند انسان و حیوان مورد تهدید قرار می‌گیرند.

کمبود آب و فرسایش خاک مهم‌ترین مشکلات زیست محیطی کشور

عبادی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم تهدیدهای 4 عنصر اصلی حیات رو بررسی کنیم در حال حاضر با بحران آب به صورت کمی و کیفی مواجه هستیم، همچنین حجم زیادی از خاک کشور در حال فرسایش است و هوا که هم اکنون در بسیاری از شهرها و کلان شهرها دچار آلودگی شده و سکونت را غیرممکن کرده و موجب ایجاد بیماری‌های فراوانی شده است.

حجم فراوانی از گیاهان و جنگل‌ها در حال نابود شدن هستند

وی با ابراز تاسف از اینکه به صورت سالانه حجم فراوانی از گیاهان و جنگل‌ها در حال نابود شدن هستند، خاطرنشان کرد: تمامی مردم و به ویژه مسئولان دولتی نیز در حال ضربه زدن به محیط زیست هستند که برای مثال می‌توان به انتقال آب دریای خزر به جنوب، مجوز ساخت کارخانه‌ها در داخل شهرها و وارد کردن حدود 20 میلیون ماشین در سال به جاده های کشور که باعث آلودگی‌های زیست محیطی می‌شوند اشاره کرد.

رئیس سمن‌های زیست محیطی استان مازندران با تاکید بر اینکه نیاز است تا با مصرف کمتر در تمامی زمینه‌ها بتوانیم به محیط زیست کمک کنیم، اظهار کرد: در حالی که بسیاری از انسان‌ها به دلیل استفاده بیش از اندازه برخی افراد دیگر از منابع انرژی دچار کمبودهای مالی هستند لازم است تا با استفاده به اندازه از منابع عدالت اجتماعی را برقرار کنیم.

وی افزود: دولت باید مسیر توسعه را به صورتی انتخاب کند تا منابع اصلی محیط زیست مانند آب، هوا، گیاه و خاک کمترین آسیبی به آنها وارد شود و رویکرد زیست محیطی در آن وجود داشته باشد.

برنامه‌های کلان و ملی کشور باید موجب توسعه پایدار محیط زیست شود

عبادی خاطرنشان کرد: برنامه‌های کلان و ملی کشور باید موجب توسعه پایدار محیط زیست شود و اگر به غیر از این مسیر حرکت کنیم منابع تولید و محیط زیست خودمان را از دست می‌دهیم.

رئیس سمن‌های زیست محیطی استان مازندران در پایان گفت: توصیه به دولت این است که نگاه سازگار برای حفظ محیط زیست داشته باشد و سازه‌های کلان برای توسعه موجب از بین رفتن محیط زیست می‌شود.

اجرای طرح "شنبه بدون نایلون و سه‌شنبه بدون خودرو"

پرستو ملکی مسئول رفتگران طبیعت استان مازندران نیز در گفت‌و‌گو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شعار امسال سازمان محیط زیست "با طبیعت به سوی زندگی" باید تلاش کنیم تا با حفظ طبیعت زندگی خوبی برای خود فراهم کنیم.

وی درباره اقداماتی که می‌توان برای حفظ محیط زیست انجام داد خاطرنشان کرد: برای حفاظت از محیط زیست با برنامه‌‌‌هایی مانند استفاده از دوچرخه برای حمل ونقل، تشکیل کمپین‌ها و آگاه سازی مردم و مسئولان، مسابقات نقاشی و مقاله نویسی با محوریت محیط زیست انجام شود تا به صورت یک فرهنگ عمومی در جامعه نهادینه شود.

مسئول رفتگران طبیعت استان مازندران از اجرای طرحی با حمایت اداره محیط زیست استان مازندران، خبر داد و افزود: برای حفاظت از محیط زیست و نهادینه کردن آن در بین مردم، اجرای طرح "شنبه بدون نایلون و سه‌شنبه بدون خودرو" را محیط زیست استان در دستور کار خود داد.

ملکی با اشاره به اینکه همه باید برای حفظ محیط‌زیست کشور قدم برداریم و از منابعی که در اختیار داریم به صورت بهینه استفاده کنیم، یادآور شد: همه مردم باید با همکاری همدیگر تلاش کنیم تا محیط زیست خود را که حفظ کنیم تا از هدر رفت منابع جلوگیری به عمل‌ آمده و از این مورد ضرر نبینیم.

به گزارش ایسنا، برای تأمین سلامت جامعه و محیط زندگی، با توجه به افزایش آلودگی هوا و تأثیر آلاینده ها در عملکرد طبیعی بدن، بر تمام شهروندان لازم است تا در حفاظت از محیط زیست خود تلاش کنند چرا که انسان‌ها از مردم و اجتماعی که در آن زندگی می کند، جدا نیستند و رعایت یا عدم رعایت قوانین بهداشتی و زیست محیطی بر روی سلامت سایر افراد نیز تأثیر می گذارد.

گزارش زهرا اشکیود-خبرنگار ایسنای مازندران
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار