مشاوران سلامت امروز در پاسخ به پرسش‌ شهروندان درباره تشخیص انحراف چشم در کودکان، روش‌های تشخیص بیماری‌های قلبی و علل پُف زیر چشم و راه‌های درمان آن سخن گفتند.
کد خبر: ۳۴۶۶۵
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۷ 13 May 2015
به گزارش فارس ساسان ساکت، فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان با بیان اهمیت تشخیص اختلالات انحرافی چشم در کودکان بعد از 6 ماهگی، اظهار داشت: تشخیص اختلالات انحرافی چشم در کودکان بعد از 6 ماهگی است و باید در این زمان به چشم پزشک یا فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه کرد.

وی افزود: وقتی نوزاد به دنیا می‌آید تا 6 ماهگی روند تکاملی تقریبی کره چشم به نحوی است که اگر علائم وجود داشته باشد انحراف چشم تشخیص داده می‌شود. از طرفی نباید فراموش کرد که قبل از 6 ماهگی نمی‌توان تشخیص قطعی اختلاف انحرافی چشم در کودکان را بیان کرد زیرا وقتی به نوزاد نگاه می‌کنیم بین دو چشم فاصله‌ای به نام پل بینی وجود دارد که می‌تواند برای بیننده به صورت کاذب این تصور را ایجاد کند که چشم‌های نوزاد به سمت هم نزدیک یا دور شده‌اند و حتی یک چشم به پل بینی نزدیک‌تر است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید دوباره گفت: همکاران اطفال و چشم‌پزشکان متفق‌القولند که برای بررسی انحراف یا لوچی در چشم کودکان باید بعد از 6 ماهگی مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود:‌عضلات چشمی از سه عصب مهم جمجمه‌ای که اعصاب زوج‌های 3، 4 و 6 هستند، عصب‌دهی می‌شوند. هر کدام از این اعصاب می‌توانند اعمال خاصی را روی کره چشم انجام دهند. مثلاً کره چشم را به سمت خارج، داخل، بالا یا پایین بیاورند. به جز این 4 جهت اصلی حرکت چشم‌ها به سمت بالا یا داخل و پایین یا خارج نیز توسط اعصاب دیگری انجام می‌شوند.

این فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان ادامه داد: اگر والدین متوجه شدند که یک چشم کودک دچار انحراف به شکل گذرا و موقت یا حاصل ذهنیت آنها است، نیاز به حساسیت وجود ندارد اما اگر در هر یک از حرکات چشمی فلج دائمی دیده شود اورژانس چشم‌پزشکی محسوب می‌شود و باید حتماً توسط فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان بررسی شود. چه بسا ممکن است یک توده با یک اثر فشاری و درگیرکننده در مغز وجود داشته باشد و اثر خود را به صورت اعمال فشار و نهایتا فلج یکی از حرکات ششگانه کره چشم نشان دهد.

وی خاطرنشان کرد: هر گونه انحراف در چشم کودک به ویژه بعد از 6 ماهگی مهم است و والدین نباید به هیچ وجه نباید فرصت را از دست بدهند و به همکاران چشم‌پزشک و متخصص اطفال مراجعه کنند.


روش‌های تشخیص بیماری‌های قلبی

امیر صادقی، متخصص قلب و عروق ظهار داشت: اگر فرد هر گونه علامت بالینی مثل درد در قفسه سینه، تنگی نفس یا تپش قلب دارد که ممکن است نشان‌دهنده یک بیماری قلبی باشد، باید سریع به پزشک مراجعه کند.

این متخصص قلب و عروق افزود: پزشک معالج نیز پس از اطلاع از سابقه بیماری و مشاهده علایم بالینی یکی از روش های تشخیصی درمان را پیشنهاد می‌دهد تا بررسی‌های بیشتری را انجام دهد.

صادقی گفت: از طرفی بسیاری از عوامل خطر در ابتلا به بیماری های قلبی دخالت دارند مثلا فشارخون بالا و کلسترول بالا از این گونه علائم است.ابتلا به بعضی از بیماری ها نیز احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را بیشتر می کند مثلا دیابت یک اعلام خطر است.

وی ادامه داد: به طور کلی سیگار کشیدن، برخی عوارض یائسگی، مسن شدن، رژیم ناسالم غذایی و عدم فعالیت جسمانی از دیگر عوامل خطر محسوب می‌شود.

این متخصص قلب و عروق گفت: پزشک معالج از تجویز نوار قلب به عنوان اولین راه تشخیصی استفاده می‌کند. در این روش با استفاده از الکترودهایی که روی قفسه سینه قرار می‌گیرد، تا حدودی از خون رسانی قلب و بیماری عضله قلب می توان مطلع شد.

صادقی افزود: اکوکاردیوگرافی یا سونوگرافی مخصوص قلب روش دیگر است که به بررسی کارکرد قلب می‌پردازد و ناهنجاری‌های مادرزادی و بیماری‌های دریچه‌ای مشخص می شوند.

وی تصریح کرد: انجام تست ورزش نیز راه دیگری برای تشخیص بیماری قلبی است و تنگی عروق با آن تشخیص داده می‌شود و در صورت نیاز آنژیوگرافی تجویز می‌شود.


علل پُف زیر چشم و راه‌های درمان آن
علی حسینی اظهار داشت: دلیل پُف زیر چشم ممکن است تحت تاثیر عامل ژنتیک و ارثی باشد گاهی نیز به دلیل سبک زندگی است که افراد دارند به عنوان مثال افرادی که دارای پُف زیر چشم هستند به اندازه کافی نمی خوابند.

وی ادامه داد: مصرف غذاهای پرنمک نیز در طول روز باعث ایجاد این عارضه می شود که به دنبال آن فرد نیاز به نوشیدن مقدار زیادی آب پیدا می کند.همچنین عدم تحرک و ورزش نکردن نیز از دلایل پُف زیر چشم عنوان شده است.

حسینی افزود: برای درمان این عارضه خوابیدن کافی، نوشیدن مقدار فراوان آب در طول روز، مصرف کم و محدود نمک و کاهش مصرف کافئین پیشنهاد می‌شود.

این متخصص طب سنتی گفت: همچنین آغشته کردن پد یا پنبه با شیر به دلیل داشتن اسید لاکتیک موثر است و کیسه چای سبز نیز موثر شناخته شده چون مواد شیمیایی ضد التهابی دارد.


منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
يعني پف زير چشم نوزادان بيماري به حساب نمي آيد
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۲
سلام من یک پسر۱۴ساله هستم الان۳روزه دور چشم راستم پف کرده و میخاره وقتی هم بهش دست میزنم درد میگیره لطفا کمکم کنید دیگه نمیتونم تحملش کنم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۳
من دختری ۱۱ ساله هستم که یک دفعه زیر چشمم باد کرد الان یک روزه اینجوری شدم لطفا کمکم کنید نگران شدم
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار