چهارمین نشست شورای برنامه ریزی استان و حواشی آن
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه ملاک ما قانون است و به همه مناطق استان نگاه یکسانی داریم، گفت: وجود قانون همیشه دال بر تحقق عدالت نیست و می‌طلبد با بروزرسانی اطلاعات سرشماری در استان زمینه تحقق عدالت در زمینه توزیع اعتبارات براساس شاخص‌ها را محقق کرد.
کد خبر: ۶۳۷۱۲۶
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۴ 30 July 2018

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه ملاک ما قانون است و به همه مناطق استان نگاه یکسانی داریم، گفت: وجود قانون همیشه دال بر تحقق عدالت نیست و می‌طلبد با بروزرسانی اطلاعات سرشماری در استان زمینه تحقق عدالت در زمینه توزیع اعتبارات براساس شاخص‌ها را محقق کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در نشست شورای برنامه ریزی استان میزان اعتبارات ابلاغی از محل توازن اعم از ملی و استانی را افزون بر ۲ هزار و ۱۵۰ میلیون ریال برشمرد و گفت: یکهزار و ۸۹۰ میلیارد ریال از این میزان اعتبارات توازن استانی و مابقی نیز ملی است.
علی محمد احمدی پرکردن شکاف توسعه‌ای در شهرستان‌ها و مناطق مختلف استان از جمله شهرستانهای کمتر برخوردار را رویکرد اصلی توزیع اعتبارات توازن عنوان کرد و افزود: عمده این اعتبارات به ۶ شهرستانی که از محل اعتبارات یک سوم نفت سهمی دریافت نکرده‌اند تخصیص یافته است.
وی افزود: حدود ۴۶ درصد اعتبارات توازن به شهرستان‌های چهارگانه کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام تخصیص یافت.
استاندار خطاب به انتقاد برخی از مدیران در خصوص توزیع اعتبارات، اظهار داشت: ملاک ما قانون است و نمی‌توانیم کار استان را متوقف کنیم هرگونه اعتراضی که وجود دارد در صورتی که قانون جدیدی در این زمینه تصویب شود و مبادله موافقت نامه‌ای در این خصوص ابلاغ شود حتما اصلاحات لازم اعمال می‌شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در نشست‌هایی که در مرکز برگزار می‌شود تمام تلاش خود را برای جذب اعتبارات در استان به کار می‌گیرم.
وی با تاکید بر اینکه شاخص جمعیتی تنها ملاک توزیع اعتبارات توازن نیست، بیان کرد: این شاخص‌ها براساس سرشماری‌ها از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و از سوی کارگروههای تخصصی مورد ارزیابی و تایید قرار می‌گیرند.
استاندار شفافیت و توزیع عادلانه منابع و اعتبارات را یکی از مهمترین دغدغه های خود عنوان کرد و افزود: برخی شهرستان‌ها که سهمی از اعتبارات دوسوم نفت نداشتند در توزیع اعتبارات توازن جبران شده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: به نظر می‌رسد بعضی از ادارات شهرستان بویراحمد باید بیشتر از این پیگیر برخی مطالبات از جمله اعتبارات خود باشند و البته ما باید به عنوان هماهنگ کننده دستگاه‌ها بر روند کاری آنها نظارت مستمر داشته باشیم.

مقام عالی دولت در استان، افزود: سایر شهرستان‌های استان نیز دارای ادارات مختلفی هستند و این بودجه یک روال قانونی دارد که در طول سال بخشنامه‌های متفاوتی به ادارت ابلاغ می‌شود که می‌طلبد مدیران دستگاه‌ها بیش از پیش برای دفاع از حوزه کاری خود و مردم منطقه پیگیر مطالبات به حق مردم باشند.
استاندار  یکی از دلایل اصلی نارضایتی فرمانداران از نحوه توزیع اعتبارات را ضعف دستگاه‌های اجرایی در ارائه شاخص‌ها برشمرد و خاطرنشان کرد: مدیران دستگاههای اجرایی موظفند شاخص را به خوبی رصد و پایش کنند.

احمدی بیان کرد: ما شهرستان بویراحمد را همچون سایر شهرستان‌ها دیده‌ایم و تنها در یک پروژه تصفیه خانه اضطراری آب و فاضلاب ۱۶ میلیارد تومان اعتبار برای رفع تنش آبی به این شهرستان اختصاص یافت.

وی افزود: در زمینه پل سوم بشار نیز ۱۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی به این پروژه اختصاص یافت که منجر به بهره‌برداری این پروژه بزرگ عمرانی شد.

احمدی تاکید کرد: هیچ انسان آزاده‌ای معتقد به بی‌عدالتی نیست اما راهکار اساسی برای رفع این مشکل اصلاح سیستم است و همگان باید در این مسیر با روحیه جهادی تلاش کنند.

وی از برگزاری این شورا در روزهای آینده خبر داد و گفت: نحوه توزیع اعتبارات در سایر حوزه‌ها در این نشست بررسی می‌شود.

حسن نوروزی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست ابتدا گزارشی از توزیع اعتبارات از محل‌های مختلف داد و گفت: از ۱۸۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبارات توازن استان ۴۶ درصد به کهگیلویه بزرگ اختصاص یافت.

وی ادامه داد: از ۲۹۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبارات توازن اختصاص یافته به کهگیلویه و بویراحمد ۸۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان مربوط به پروژه‌های ملی بوده و مابقی نیز توزیع استانی دارد.

وی عنوان کرد: از مجموع اعتبارات استانی اعتبارات توازن ۴۶ میلیارد تومان به شهرستان کهگیلویه، بهمئی ۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، چرام ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، لنده ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، گچساران ۱۹ میلیارد تومان، باشت ۱۱ میلیارد تومان، دنا ۱۴ میلیارد تومان و بویراحمد ۵۴ میلیارد تومان اختصاص یافته است.

نوروزی با بیان اینکه ۱۰ درصد اعتبارات توازن استانی معادل ۲۱ میلیارد تومان برای کمک‌های فنی و اعتباری استان در نظر گرفته شده است، ابراز  کرد: ۵۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبارات دو سوم نفت به استان اختصاص یافته که ۲۰ درصد برای کمک‌های فنی و اعتباری پیش بینی و ۴۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان ابلاغ شده که ۱۱ میلیارد تومان برای تبصره ۱۲ و ۳۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بین شهرستان‌ها توزیع شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: اعتبارات تملک استانی در سال گذشته ۱۲۰ میلیارد تومان بوده که امسال به ۷۵ میلیارد تومان رسیده و از این میزان ۴۲ میلیارد تومان قابل توزیع در بین شهرستان‌ها بوده که در این زمینه اطلاعات لازم را از ۶۰ دستگاه اجرایی گرفته‌ایم.

نوروزی با تاکید بر اینکه اعتبارات را بر اساس شاخص محرومیت و ضریب محرومیت توزیع کردیم، تصریح کرد: شهرستان‌های که از یک سوم اعتبارات نفت نمی‌گیرند سعی کردیم در توزیع اعتبارات توازن بهتر دیده شوند.

وی خاطرنشان کرد: ۱۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ترمیم تملک سرمایه‌ای برای شهرستان‌های بویراحمد، دنا، چرام، باشت، لنده و کهگیلویه که از اعتبارات یک سوم نفت بهره‌مند نبوده، اختصاص یافته است.

در ادامه حسن نوروزی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۵۶۰ میلیون تومان از اعبتارات این استان برای پژوهش اختصاص یافته است.
وی اظهار داشت: تاکنون ۴۲ درصد اعتبارات هزینه‌ای این استان تخصیص یافته در حالی به طور معمول باید ۵۰ درصد باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه تعادل در توزیع اعتبارات هزینه‌ای در اولویت است، عنوان کرد: یک در هزار اعتبارات استان را مکلف هستیم به ازای گزارش سال قبل به مرکز سرمایه گذاری استان مستقر در اداره کل اقتصاد و دارائی اختصاص دهیم.

نوروزی در ادامه به قانون استفاده از بازنشستگان اشاره کرد و گفت: طبق قانون برای بازگشت به‌کار بازنشستگان باید دستگاه اجرایی استانی موافقت و آن را به دستگاه کشوری ابلاغ کند و بعد از تایید دستگاه کشوری موضوع باید به سازمان اداری و استخدام ارسال و بعد از تایید به سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای تامین اعتبار ارجاع شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در اعتبارات امسال در زمینه اضافه کار کارکنان دستگاه‌های اجرایی برای هر نفر در ماه ۳۶۰ هزار تومان و رفاهی نیز ۱۵۰ هزار تومان پیش بینی شده است، افزود: اعتبارات تامین غذا و پوشاک زندان از ردیف استانی حذف زیرا در ردیف ملی دیده شده است.

حاشیه های این نشست
علی محمد احمدی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خطاب به حسن نوروزی گفت: صحبت‌ها را در این نشست جمع‌بندی می‌کنیم و تا جمع‌بندی نشود این جلسه به اتمام نمی‌رسد و توزیع اعتبارات هم‌بسته نمی‌شود.

وی تصریح کرد: من حرفی که می‌زنم از حرفم عبور نمی‌کنم، و کار بنده طوری است که تا چیزی را شفاف نبینم آن را رها نمی‌کنم.

نوروزی خواست حرفی بزند، اما منصرف شد که استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این حرف نوروزی که گفت: خواسته‌ام مطلبی را بیان کنم اما دیگر نمی‌گویم، گفت: حرفت را در همین نشست بزنید وگرنه در دلت می‌ماند و این خوب نیست.

حسن نوروزی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد خطاب به استاندار گفت: من شفاف سخن می‌گویم و در مقابل خبرنگاران هم‌سخنانم را بیان می‌کنم و از کسی هم ترسی ندارم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به «نوروزی» گفت: کار کارشناسی که ترس ندارد، ما با مردم استان روبه‌رو هستیم، و باید شفاف و صادق باشیم.

احمدی خطاب به رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مبنی بر اینکه هرچه شما بگویید درست است و حرفتان صحیح هست، افزود: آقای نوروزی بنده که «رحیمی فرماندار شهرستان گچساران» نیستم که ملاحظه‌ام را داشته باشید در این نشست بحث کارشناسی می‌کنیم.

  
در ادامه احمدی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به اظهارات «عبدالرحیم رحیمی» فرماندار شهرستان گچساران مبنی بر اینکه فرمانداران در تخصیص بودجه چه‌کاره هستند، گفت: در این نشست نیامده‌ایم که بگوییم فرماندار چه‌کاره هست و یا برنامه‌وبودجه! طبق قانون رئیس سازمان برنامه‌وبودجه و فرمانداران وظایف‌شان مشخص است.

فرماندار بویراحمد که از نحوه توزیع اعتبارات به شدت گلایه داشت به جمعیت، مساحت، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کشاورزی، جمعیت روستایی و ... اشاره کرد و گفت: توزیع اعتبارات مشخص نیست در این استان بر اساس کدام ملاک‌ها است، اگر ملاک جمعیت، مساحت، میزان محصولات کشاورزی و باغات و ... است، شهرستان بویراحمد از سایر شهرستان‌های استان بیشتر است.

کناری تهدید کرد و گفت: اگر قرار است اعتبارات را بر اساس مسائل منطقه‌ای توزیع کنیم و اینگونه باشد تا ما هم بیایم و آبی که در بویراحمد و دنا تولید می‌شود و آب چند استان پایین‌دست را تأمین می کند، آب بویراحمد هم پولی و منطقه‌ای شود./راک نیوز

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار