مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری همدان گفت: طرح توسعه روستایی به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان و تداوم زندگی ساکنان این مناطق از اولویتهای مهم دولت تدبیر و امید است.
کد خبر: ۶۴۹۴۱
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵ 22 July 2015
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری همدان گفت: طرح توسعه روستایی به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان و تداوم زندگی ساکنان این مناطق از اولویتهای مهم دولت تدبیر و امید است.

به گزارش ایرنا ؛فریدون عربی در گردهمایی دهیاران شهرستان ملایر و گرامیداشت روز دهیار افزود: در این طرح ظرفیتها، قابلیتهای روستایی، نیروهای انسانی و نقاط ضعف و قوت روستاها توسط دهیاران شناسایی و برای برنامه ریزی به بخشداری ها اعلام می شود.

وی خواستار حمایت بیشتر دستگاههای اجرایی با دهیاران در راستای اجرای موفق این طرح شد و اظهار کرد: دهیاران می توانند برای توسعه اقتصادی روستاها، در زمینه جذب سرمایه گذار و کارآفرینان موفق در روستاها نیز تلاش کنند.

وی با بیان اینکه طرح مشارکت مردم در راه اندازی واحدهای تولیدی در روستاها نیز مطرح شده، خواستار حمایت لازم در زمینه توسعه صنایع تبدیلی در روستاها شد و افزود: طرح بسته توسعه روستایی از دیرباز مطرح بوده و باید توسط دهیاران تهیه شود.

عربی بیان داشت: برای راه اندازی واحدهای تولیدی در روستاها تسهیلاتی با نرخ سود سه درصد با معافیت 10 ساله از پرداخت مالیات اعطا می شود که در 40 سال اخیر بی سابقه بوده و در این زمینه تاکنون دو طرح در ملایر اجرا شده است.

وی اظهار کرد: 49 میلیارد ریال اعتبارات برای دهیاری ها در نظر گرفته شده که تقسیم شهرستانی آن انجام شده و 68 درصد از این اعتبارات باید برای خرید ماشین آلات و 32 درصد برای اجرای پروژه ها هزینه شود.

عربی همچنین آموزش تخصصی دهیاران، حسابداران و ناظران فنی و برخورد جدی با دفع غیراصولی زباله های روستاها را از اولویت های مهم سال جاری برشمرد و گفت: دهیاران باید با اخذ مجوز از اداره محیط زیست مکان مناسبی را برای دفع اصولی زباله ها و پسماندها در روستاها در نظر بگیرند.

**بیش از 10 هزار ملایری زیر پوشش بیمه روستایی و عشایری هستند

مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزی استان همدان نیز گفت: 63 هزار خانوار در استان همدان و بیش از 10 هزار نفر در شهرستان ملایر زیر پوشش صندوق بیمه روستایی و عشایر هستند.

مهدی سماواتی افزود: در این نوع بیمه به ازای هر مبلغی که فرد پرداخت می کند، دو برابر این مبلغ توسط دولت یارانه پرداخت می شود که در این راستا، سال گذشته از طریق این یارانه بیش از 100 میلیارد ریال اعتبار وارد استان همدان شد.

وی ادامه داد: از امسال شهرهای زیر 20 هزار نفر به حوزه بیمه روستاییان اضافه شده اند و هر فردی که به 18 سال رسیده باشد، می تواند از شرایط این صندوق استفاده کند، در حالیکه در گذشته تنها کشاورزان شهری از مزایای این صندوق بهره مند بودند.

سماواتی بیان کرد: با اضافه شدن کشاروزان شهری و شهرهای زیر 20 هزار نفر، تعداد افراد زیر پوشش بیمه روستایی و عشایری در ملایر از 10 هزار نفر به 30 هزار نفر خواهد رسید.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود 40 هزار نفر در روستاها زیر پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی هستند، در مجموع حدود 50 هزار نفر در این شهرستان زیر پوشش بیمه روستایی هستند که با توجه به جمعیت 111 هزار نفری ساکن در روستاهای ملایر، افراد بسیاری در این شهرستان فاقد پوشش بیمه روستایی هستند.

وی خواستار اطلاع رسانی کامل و به موقع درباره استفاده روستاییان از بیمه روستایی و عشایری توسط دهیاران شد و گفت: ممکن است از سال آینده افراد بالای 60 سال نتوانند در این صندوق ثبت نام کنند که انجام این کار نیازمند کار جهادی است.

شهرستان ملایر دارای جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر است که از این میزان بیش از 111 هزار نفر ساکن روستاها هستند و در 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار