حمید حسام نویسنده توانای همدانی پس از روایت خاطرات جانباز شهید علی خوش‌لفظ در "وقتی مهتاب گم شد" و بیان خاطرات "پروانه چراغ‌نوروزی" همسر سرلشکر حاج حسین همدانی قافله‌سالار شهدای مدافع حرم در کتاب "خداحافظ سالار"، این بار قلم جادویی خود را به‌چرخش درآورده تا قدم به قدم با روایت‌های کریم مطهری غبار گمنامی را از چهره کربلای ۴ بزداید؛ کربلایی که شهدایش، کربلای بزرگتری به‌نام "کربلای ۵" را در دوران دفاع مقدس رقم زدند.
کد خبر: ۸۲۰۲۳۰
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۱ 04 February 2020
تازه‌ترین اثر حمید حسام به‌نام "هفتادودومین غواص" با حضور مسئولان و اقشار مختلف مردم به‌مناسبت ایام الله دهه فجر در تالار فجر همدان رونمایی می‌شود.

به گزارش تسنیم، به‌مناسبت ایام الله دهه فجر تازه‌ترین اثر ستاره بخت و اقبال همدان حمید حسام به‌نام هفتاد و دومین غواص با حضور مردم و مسئولان عرصه فرهنگ در همدان رونمایی می‌شود.

 این اثر روایتگر خاطرات "کریم مطهری" جانباز دوران دفاع مقدس و فرمانده گردان غواصی جعفر طیار لشکر ۳۲ انصارالحسین (ع) همدان است که شب عملیات با دیگر غواصان همدانی دل به اروند سپردند تا حماسه‌ای ماندگار در "کربلای ۴" رقم بزنند. وی و محسن جامه‌بزرگ معاون گردان غواصی جعفر طیار در این عملیات به‌شدت مجروح شده‌اند و از معدود بازماندگان این واقعه به‌شمار می‌آیند.

حمید حسام نویسنده توانای همدانی پس از روایت خاطرات جانباز شهید علی خوش‌لفظ در "وقتی مهتاب گم شد" و بیان خاطرات "پروانه چراغ‌نوروزی" همسر سرلشکر حاج حسین همدانی قافله‌سالار شهدای مدافع حرم در کتاب "خداحافظ سالار"، این بار قلم جادویی خود را به‌چرخش درآورده تا قدم به قدم با روایت‌های کریم مطهری غبار گمنامی را از چهره کربلای ۴ بزداید؛ کربلایی که شهدایش، کربلای بزرگتری به‌نام "کربلای ۵" را در دوران دفاع مقدس رقم زدند.
 
 ۳۳ سال پیش در شامگاه ۴ دی‌ماه سال ۱۳۶۵ دلاورمردان خطه مردخیز دارالمجاهدین همدان به‌همراه دیگر رزمندگان دل به دریای پرتلاطم اروند زدند تا بار دیگر با حماسه‌آفرینی ضربه‌ای سنگین و مهلک را بر دشمن وارد کنند.

اگرچه آن شب زمستانی زمزمه‌هایی مبنی بر لو رفتن عملیات به گوش می‌رسید، اما ازآنجایی‌که قرار بود این عملیات در ساعت ۲۲:۳۰ شامگاه سوم دی‌ماه سال ۶۵ آغاز شود غواصان همدانی به‌همراه دیگر رزمندگان خط‌شکن وارد آب شدند و به‌طرف مواضع دشمن در جزیره ام‌الرصاص حرکت کردند.

در آن شب تاریخی و البته تلخ غواصان سه گردان ۱۵۳ به‌فرماندهی حاج محسن ترکاشوند، ۱۵۵ به‌فرماندهی شهید سردار ستار ابراهیمی و جعفر طیار به‌فرماندهی کریم مطهری از لشگر ۳۲ انصارالحسین (ع) تحت فرماندهی قرارگاه قدس در محدوده لشگر ۳۲ انصارالحسین (ع) یعنی از نوک جزایر ام‌الرصاص در ساحل دشمن (آن‌سوی اروند) تا فاصله ۳ کیلومتری حد لشگر انصارالحسین (ع) (کشتی سوخته) برای حضور در عملیات خود را آماده کردند.

با آغاز عملیات اگرچه غواصان به‌آرامی در آب خروشان اروند شنا می‌کردند، اما دشمن به‌لطف اطلاعاتی که نیرو‌های نفوذی و ماهواره‌های جاسوسی آمریکا در اختیارشان گذاشتند با تمامی امکانات و با آمادگی کامل منتظر بودند تا دست به کشتار و قتل‌عام وحشیانه رزمندگان ایرانی بزنند.

با نزدیک شدن به نقطه رهایی دشمن با پرتاب پی‌درپی منور، آسمان شب را مانند روز روشن کرد و با این کار توانست غواصان را شناسایی کمئ و آن‌ها را آماج گلوله‌های آتشین خود قرار دهد.

در این نبرد نابرابر اگرچه غواصان گردان جعفر طیار توانسته بودند با رشادت بسیار از موانع گونان و صعب‌العبور دشمن گذشته و مواضع تعیین‌شده را تصرف کنند، اما به‌دلیل زمین‌گیر شدن نیرو‌های خودی در محور‌های کناری و عدم تصرف اهداف توسط آن‌ها بسیاری از رزمندگان همدانی در جزیره ام‌الرصاص با قرار گرفتن در حلقه محاصره کشته و یا زخمی شدند.

اهمیت این حادثه تااندازه‌ای بود که فرمانده دلاور گردان ۱۵۵ سردار شهید ستار ابراهیمی برای نجات نیرو‌ها دل به اروند زد و تا آنجایی که توانست تلاش کرد آن‌ها را از مهلکه بیرون کشد و درنهایت خود نیز با تنی زخمی میهمان چند کشتی شکسته در آب‌های دشمن شد.

در این معرکه عجیب فرماندهان به‌دلیل حجم بالای آتش دشمن و افزایش تعداد شهدا، اسرا و افراد زخمی از ورود سایر نیرو‌ها به عملیات و حمله به مواضع دشمن در آن‌سوی اروند جلوگیری کردند.

صبح چهارم دی‌ماه با روشن شدن هوا و با پایین آمدن آب، اجساد مطهر شهدا و پیکر‌های نیمه‌جان بسیاری از رزمندگان که آن‌سوی اروند به خورشیدی‌ها گیر کرده بود، بیشتر رخ می‌نمایاند.

در این عملیات علاوه بر شهادت فرماندهان دلاور لشگر ۳۲ انصار الحسین (ع) مانند شهیدان علی پرسیان، رنجبر صولتی و امیر طلایی، استان دارالمؤمنین همدان بیش از ۳۰ آزاده، ۴۰۰ مجروح و ۱۶۰ شهید را تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.

پیش‌تر "حمید حسام" با نگارش کتاب "غواص‌ها بوی نعنا می‌دهند"، روایت داستانی ۷۲ غواص لشکر «انصار الحسین (ع)» استان همدان را که در روز چهارم دی ماه ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی «کربلا ۴» حماسه آفریدند، به‌رشته تحریر در آورده است.

"محسن صیفی‌کار" از نویسندگان توانای همدانی نیز چندی پیش به‌مناسبت سی و سومین سالگرد این عملیات کتاب «ملازم اول؛ غواص»، خاطرات محسن جامه‌بزرگ از رزمندگان همدانی این عملیات که به اسارت دشمن در آمد و چند تن دیگر از رزمندگان همدانی را به‌رشته تحریر در آورده است. "هفتاد و دومین غواص" تازه‌ترین اثری است که این شب پرماجرا و شورانگیز را روایت می‌کند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار